Patru persoane reţinute de poliţia din Dolj pentru tâlhărie şi lipsire de libertate după ce au jefuit un bar VIDEO

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani şi o tânără de 19 ani au fost reţinuţi de poliţiştii doljeni, după ce trei dintre ei au intrat cu cagule pe față într-un bar din comuna Calopăr, județul Dolj.

06 ian. 2023, 14:05
Patru persoane reţinute de poliţia din Dolj pentru tâlhărie şi lipsire de libertate după ce au jefuit un bar VIDEO

Cei trei suspecţi l-au imobilizat pe barman și apoi au furat banii, băutura și țigările din unitate, iar fata este acuzată că le-a furnizat informații din interiorul barului, fiind cercetată pentru complicitate.

La data de 30 decembrie, anul trecut, poliţiştii Secţiei nr.13 Poliţie Rurală Segarcea au fost sesizaţi de un bărbat, din comuna Calopăr, cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de 30 decembrie 2022, ora 05.30, persoane necunoscute, ce aveau feţele acoperite cu cagule, ar fi lipsit de libertate barmanul unei societăţi comerciale şi ar fi sustras suma de 20.000 de lei, precum şi băuturi alcoolice şi ţigări în valoare de 8.000 de lei.

„Având în vedere natura evenimentului şi modul de operare folosit, o echipă complexă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-a deplasat la faţa locului, preluând cauza, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea.

Din cercetări a reieşit faptul că, în dimineaţa zilei de 30 decembrie 2022, în jurul orei 05:25, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, din judeţele Gorj şi Caraș Severin, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale, din comuna Calopăr, unde l-ar fi lipsit de libertate pe angajatul societăţii şi ar fi sustras suma de aproximativ 20.000 de lei, reprezentând încasări, precum și băuturi alcoolice și pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 8.000 lei.

Citeşte şi: Cum îşi racolau victimele Tristan şi Andrew Tate. Una dintre tinere credea că se mărită cu un milionar, dar a ajuns să facă videochat. Detalii incredibile din dosar

Astfel, în cursul zilei de 02 ianuarie a.c., au fost puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară, în comuna Turburea, judeţul Gorj, fiind ridicate mai multe obiecte ce pot constitui mijloace materiale de probă, iar în urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus reţinerea unui bărbat de 31 de ani, din localitate, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Totodată, a fost identificată şi o tânără de 19 ani, din oraşul Filiaşi, bănuită că i-ar fi ajutat pe cei trei prin furnizarea de informaţii din interiorul barului, fiind reţinută sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate de tâlhărie calificată.

De asemenea, în noaptea de 03 ianuarie a.c., la ora 00.35, un tânăr de 20 ani, din comuna Țânțăreni, care se sutrăgea cercetărilor, a fost preluat de poliţişti din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, fiind condus la audieri, ocazie cu care a fost reţinut pentru 24 de ore”, arată IPJ Dolj, potrivit Gazetei de Sud.

Cel de-al treilea bărbat, de 23 de ani, din oraşul Oraviţa, a fost depistat, ieri, de poliţiştii Poliţiei Oraşului Filiaşi, acesta fiind condus la audieri şi ulterior reţinut, pentru 24 de ore, urmând a fi propusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Pe data de 3 ianuarie, cei doi bărbaţi de 20 şi 31 de ani au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar tânăra de 19 ani a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citeşte şi: Culiţă Sterp rămâne sub control judiciar. Judecătorii nu s-au lăsat înduplecaţi de rugămintea lui