Fasolea boabe, beneficii pentru sănătate. Cei cu diabet trebuie să știe acest lucru

Fasolea boabe, fie că vorbim de cea roșie sau albă, aduce numeroase beneficii organismului nostru. Este plină de proteine și are un indice glicemic foarte mic, de aceea se recomandă și în cazul persoanelor cu diabet.

03 nov. 2022, 12:53
Fasolea boabe, beneficii pentru sănătate. Cei cu diabet trebuie să știe acest lucru

Fasolea boabe, fie că vorbim de cea roșie sau albă, aduce numeroase beneficii organismului nostru. Este foarte bogată în fier, lucru recomandat pentru o viață sănătoată, iar pe lângă asta le este recomandată celor care au diabet și chiar previne mai multe tipuri de cancer.

Fasolea boabe, beneficii pentru sănătate

Fasolea boabe conține molibden. Nutriționiștii recomandă chiar să înlocuim carenea cu fasolea boabe. De asemenea este foarte important să știm că fasolea albă conține antioxidanți. Antioxidanții sunt substanțe care benefice în lupta cu bolile. Doamnele mai ales, trebuie să știe că pentru a preveni îmbătrânirea pielii, este necesar consumul acestui aliment. Important de reținut este că previne constipația și ajută la o digestie mai bună. Pentru a îndepărta riscul balonării, boabele se pun la înmuiat cu opt ore înainte de fierbere.

Fasolea albă recomandată persoanelor cu diabet

Una dintre multele proprietăți pe care le are fasolea este conținutul ridicat de magneziu, atât de necesar organismului nostru. Magneziul este cunoscut pentru faptul că este un aliat împotriva stresului și extrem de benific pentru sistemul osos. De asemenea se știe că fasolea albă are un indice glicemic mic și nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. Mai exact, foamea este ținută sub control, acest aliment fiind chiar recomdat persoanelor cu diabet.

Cum are un indice glicemic foarte scăzut este recomandat și persoanelor care vor să slăbească. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

Fasolea roșie previne cancerul la sân și la colon

Un sortiment de fasole extrem de benefic pentru sănătatea noastră este cea roșie. Conform unui studiu realizat de doctorul, Eugen Giurgiu, două linguri de de fasole roșie vă oferă de până la patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală. De asemenea, s-a constatat că cei care consumă fasole roșie sunt mai feriți de a face cancer la colon sau la sân. Sportivilor de performanță le este reomandată făina din aceste boabe  care se folosesc sub formă de compresă în cazul rupturilor de ligament.

Conform unor numeroase studii s-a demonstrat că cei care consumă  boabe de fasole vor avea un risc mai mic de a dezvolta numeroase afecțiuni ale creierului, precum Alzhaimerul. De asemenea, vor avea oase mult mai sănătoase, iar cei care au cataractă le este chiar foarte indicat.

În zilele noastre, fasolea este cultivată în majoritatea țărilor lumii. Cultivarea sa  este una reușită, mai ales  în regiunile calde ale lumii, cu un număr mare de zile însorite pe an, soluri fertile ușoare și precipitații moderate.

Citește și: Cum se înţeleg, de fapt, mama Geta şi Daniela Iliescu. Ultimele imagini spun totul

Citește și: Cafeina, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, are efecte asupra organismului încă din primele șase ore