"Fata cu balon" nu s-a autodistrus conform planului. Banksy a publicat un video în care a arătat cum trebuia să se desfăşoare totul

Publicat: Joi, 18 Octombrie 2018 09:11 // Actualizat: Joi, 18 Octombrie 2018 10:29 // Sursa: romaniatv.net

Artistul britanic Banksy a publicat pe site-ul lui un nou videoclip în care oferă mai multe imagini de la controversata licitaţie care a avut loc Sotheby's Londra în urmă cu două săptămâni şi susţine, în final, că autodistrugerea lucrării „Girl with Balloon” trebuia să fie completă.

În videoclip este arătat cum artistul a construit rama, mecanismul şi cum a fost activat acesta din sala de licitaţii.

„Girl With Balloon", faimoasă lucrare semnată Banksy, a fost licitată, pe 5 octombrie, la Sotheby's din Londra şi, imediat după adjudecarea contra sumei de 1,04 milioane de lire sterline, s-a autodistrus. Parţial, însă.

În finalul videoclipului intitulat „Shred the Love" (Sfâşie dragostea, n.r.) a fost scris „La repetiţii a mers de fiecare dată" şi montajul se încheie cu o demonstraţie în acest sens.

Sotheby's a negat că ar fi avut vreo legătură cu acest act, iar numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit. Casa de licitaţii a confirmat vânzarea lucrării şi că preţul pentru care a fost atribuită - 1,042 de milioane de lire sterline (1,185 de milioane de euro) - a fost menţinut.

Citeşte şi Cea mai mare farsă din istorie. O operă de artă s-a autodistrus după ce a fost cumpărată la licitaţie cu 1,7 milioane dolari

Banksy nu a distrus o operă în timpul unei licitaţii, el a creat una", a subliniat responsabilul casei de licitaţii, Alex Branczik. El a precizat că opera a fost redenumită „Love is in the Bin" (Dragostea se află în coşul de gunoi, n.r.) după acest eveniment.

Banksy nu şi-a dezvăluit niciodată identitatea. Şi-a început cariera cu realizarea mai multor desene pe clădiri din Bristol (Anglia) şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai lumii. Lucrările sale stradale, amplasate în diverse oraşe ale lumii, abordează subiecte socio-politice.

„Girl with Balloon" a apărut prima dată pe un zid din Londra, în 2006, sub formă de stencil, şi a fost reprodusă devenind cea mai îndrăgită imagine realizată de artist. Lucrarea a fost aleasă de britanici, în 2017, drept opera de artă favorită.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bansky Girl With Balloon opera distrusa licitatie Sotheby's
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7287
RON
20 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H