Fată de 12 ani moartă, posibil după intoxicaţie cu monoxid de carbon. Medicii de pe Ambulanţă, acuzaţi că au refuzat să o ia la spital

Caz revoltător în Vâlcea. O fetiță de 12 ani a murit, joi dimineaţă, cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon. Primarul acuză medicii de la ambulanță că l-au dus la spital doar pe fratele copilei, în timp ce pe fetiță ar fi refuzat să o ia. Asta deși micuta se plângea de dureri de cap și amețeli.

RomaniaTV.net
21 nov. 2019, 12:24
Fată de 12 ani moartă, posibil după intoxicaţie cu monoxid de carbon. Medicii de pe Ambulanţă, acuzaţi că au refuzat să o ia la spital

Primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Bănacu, a povestit că o ambulanţă a fost solicitată, miercuri seara, la locuința copilei. După ce i-au consultat pe mama şi pe fratele fetei, medicii au decis să-i transporte la spital. Edilul spune că fata de 12 ani acuza dureri de cap şi ameţeală, dar cu toate acestea a fost lăsată acasă. Joi dimineaţa, fata de 12 ani a fost găsită de tatăl ei fără suflare. Rudele fetei au chemat ambulanţa, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru copilă.

Tragedia s-ar fi întâmplat, spune edilul, din cauza unei sobe construite de curând şi care ar fi degajat monixid de carbon.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea susţine că miercuri seara echipajul a fost chemat exclusiv pentru fratele copilei, care se simţea rău şi s-a decis transportarea lui la spital.