Fată de 13 ani, agresată şi umilită pe stradă. Poliţia l-a sancţionat de tatăl agresoarei

Fenomen îngrijorător printre elevi, bullyingul, a atins cote alarmante. O fetiță din Craiova a fost bătută și umilită de o altă adolescentă, iar imaginile au fost filmate de prietenii agresoarei și postate pe internet. Poliţia s-a autosesizat după apariţia imaginilor pe reţelele de socializare şi le-au identificat. Părinţii fetei agresate au refuzat să depună plângere, dar cu toate acestea tatăl agresoarei s-a ales cu o sancţiune contravenţională. 

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 13:44

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile pe o stradă din Craiova, iar victima şi agresoarea sunt eleve ale unor şcoli cu renume din oraş. Colegi ai uneia dintre fete au asistat la întreaga scenă şi au filmat cu telefonul mobil. Ulterior, imaginile au fost postate pe Facebook pe pagina Lumea buna, care atrage atenţia asupra bullyingului în rândul elevilor.

„Agresoarele sunt de la Colegiul Național Frații Buzești și respectiv Liceul Teoretic Tudor Arghezi. Aceste fapte antisociale care se întâmplă în școli pot afecta psihic adolescenții pentru totdeauna dacă nu se iau măsuri de către organele abilitate, părinții fiind depășiți de situație.

Liceele de prestigiu în momentul de față nu se mai deosebesc decât prin situația financiară deținută de către părinții elevilor.

De asemenea, drama ce se întâmplă era de așteptat atâta timp cât cadrele didactice iau posturile pe „pile” și „rezervări” politice iar inspectorul șef este schimbat după cum bate vântul politic.

Dacă participați sau sunteți partea vătămată a unui astfel de eveniment vă rugăm să anunțați poliția printr-un apel la 112 fără a va fi teamă”, este mesajul postat pe Facebook alături de imagini.

Poliţiştii din Craiova s-au sesizat după apariţia imaginilor şi le-au identificat pe cele două minore implicate în scandal. 

„Părinţii minorelor nu au dorit să depună plângeri penale în cauză, însă poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională tatălui fetei care ar fi exercitat actele de violenţă. De asemenea, persoanele implicate au fost avertizate cu privire la măsurile ce pot fi dispuse în situaţia în care vor mai fi implicate în astfel de altercaţii”, au precizat poliţiştii citaţi de observator.tv.