Fată de 17 ani violată de prietenul tatălui ei. Poliţiştii au aflat despre agresiune dintr-o postare pe Facebook

O fată de 17 ani a fost violată de un prieten de-ai tatălui ei. Adolescenta nu a reclamat agresiunea la poliţie, însă a povestit unei cunoştinţe, care a scris pe Facebook despre întâmplare şi aşa au aflat poliţiştii. În urma verificărilor au fost identificate şi victima şi agresorul. Violatorul a fost arestat prevenitiv pentru 29 de zile.

18 mart. 2021, 17:46
Fată de 17 ani violată de prietenul tatălui ei. Poliţiştii au aflat despre agresiune dintr-o postare pe Facebook

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Piteşti, a fost arestat prevenitiv fiind cercetat pentru faptul că în data de 7 ianuarie ar fi violat o adolescentă de 17 ani, tot din Piteşti, fiica unui prieten de-ai săi. Potrivit ziarulargesul.ro, fata violată s-a întâlnit cu tatăl său şi cu amicul acestuia, nimeni altul decât suspectul, care s-a oferit s-o conducă acasă. Deşi iniţial nu ar fi fost de acord, aceasta a fost îndemnată de tată să accepte propunerea.

La sugestia tatălui, adolescenta s-a urcat în maşina suspectului. Pe drum, suspectul i-a zis că trebuie să treacă pe la locuinţa lui pentru că vrea să-şi schimbe pantofii şi a invitat-o pe fată în casă. Aici individul a obligat-o să întreţină relaţii sexuale, apoi a dus-o acasă.

Citeşte şi: România, încă o dată în topul ruşinii. Femeile din ţara noastră, printre cele mai expuse din Europa la violenţă domestică!

Adolescenta nu a depus plângere la poliţie, dar după câteva zile tânăra i-a povestit unei prietene ce i se întâmplase şi că nici tatăl şi nici fratele ei, cărora le-a spus despre viol, nu vor să o lase să depună plângere.

Cunoştinţa căreia i-a povestit întâmplarea a postat păţania adolescentei pe Facebook cel mai probabil cu intenţia de a trage un semnal de alarmă. Înregistrarea a ajus la urechile poliţiştilor, care s-au autosesizat şi au început verificările. Pe 11 ianuarie oamenii legii au ajuns la victimă, care le-a declarat cum au decurs lucrurile şi a depus plângere împotriva agresorului.

„Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 7 ianuarie, cel în cauză ar fi întreţiunt relaţii sexuale cu o minoră de 17 ani, împotriva voinţei sale. Sesizarea s-a făcut din oficiu, ca urmare a unei postări pe o reţea de socializare, din partea unei persoane din cercul de cunoştinţe al victimei”, au transmis reprezentanții Poliției Argeș.

Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

În urma cercetărilor, miercuri, bărbatul suspectat de viol a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei judeţene. Joi, suspectul a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis împotriva lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul suspectat de viol a mai avut şi alte probleme cu legea, în trecut fiind cercetat într-un dosar de loviri sau alte violenţe. De asemenea, la data comiterii violului, era trimis în judecată sub control judiciar după ce, în 2018, se alesese cu un alt dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de şantaj, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei şi distrugere.

Citeşte şi: Judecătoarea din Brăila care a eliberat un violator pedofil, suspendată din funcţie