Judecătoarea din Brăila care a eliberat un violator pedofil, suspendată din funcţie

CSM a decis, luni, 22 februarie, ca judecătoarea din Brăila care a eliberat un violator pedofil să fie suspendată din funcţie pe perioada cercetării disciplinare.

22 feb. 2021, 18:45
Judecătoarea din Brăila care a eliberat un violator pedofil, suspendată din funcţie
Judecătoarea din Brăila care a eliberat un violator pedofil, suspendată din funcţie

Judecătoarea care a eliberat un violator pedofil, suspendată din funcţie. Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, în şedinţa de luni, 22 februarie, suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, până la finalizarea procedurii disciplinare care o vizează.

Judecătoarea din Brăila care a eliberat un violator pedofil, suspendată din funcţie. Decizia CSM

Judecătoarea a decis recent să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru un bărbat care a violat o minoră.

„Hotărâre:

Cu majoritate, Admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568. 7

Cu majoritate, În temeiul dispoziţiilor art.481 alin.(1) din Legea nr.317/2004 republicată stabileşte un termen de 5 zile pentru efectuarea verficărilor prealabile în lucrarea nr. 21- 568.

Cu opinie separată în sensul respingerii sesizării din oficiu privind suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila în temeiul art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, ca inadmisibilă .

Cu opinie separată în sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificărilor prealabile în lucrarea Inspecţiei Judiciare nr. 21-568.”

Judecătoarea înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate și-a motivat decizia spunând că faptele „deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare”.

Citeşte şi Violatorul de la Brăila revine în arest. O judecătoare îl plasase în arest la domiciliu pe motiv că fapta sa „nu a generat rumoare socială de amploare”

CTP, atac dur la adresa judecătoarei din Brăila care a trimis acasă un violator

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu o atacă atac dur pe judecătoarea din Brăila care a decis să trimită în arest la domiciliu un bărbat acuzat că a violat timp de 8 luni o fată de 13 ani, refuzând arestul preventiv cerut de procurori pentru că „faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”.

„Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, pe scurt Secția, cum era supranumit Gestapoul, a fost inventată pentru a-l scăpa de închisoare pe Liviu Dragnea și a o aresta pe Laura Codruța Kovesi, ambele obiective neîndeplinite. Haidamacii politici din care a fost alcătuită au rămas fără un rost pe lume după plecarea PSD de la putere. SIIJ e greu de desființat pentru că încă are susținători de aceeași speță în CSM.

Ceea ce nu înseamnă că magistrații din această țară nu trebuie să dea socoteală pentru hotărârile lor, care pot fi criminale sub acoperirea ideii de independență a Justiției. Judecătoarea Coarnă Cristina, din Brăila, a trimis acasă un individ care a violat vreme de 8 luni o minoră de 13 ani, refuzând arestul preventiv cerut de procurori. Motivarea? „Faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”.

Citeşte şi Adolescent de 17 ani din Brăila, reţinut după ce a jefuit şi violat o bătrână de 80 de ani