ATENTAT la o BANCĂ din Budapesta. Faţada clădirii a fost distrusă

O explozie care a avut loc la sediul unei filiale a unei bănci din Budapesta a provocat surparea unui zid dinspre stradă, luni dimineaţa, relatează MTI, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 10:01
ATENTAT la o BANCĂ din Budapesta. Faţada clădirii a fost distrusă

Explozia s-a produs la ora locală 4.18 (5.18, ora României), pe strada Lehel, în nordul oraşului, distrugând zidul dinspre stradă al sediului, a declarat Andrea Dudas-Kanyog, o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Clădirea a fost evacuată şi nu au fost înregistraţi răniţi. Potrivit themalaymailonline.com ar fi vorba despre o filială a CIB Bank, însă poliţia nu a dat până în prezent nicio informaţie legată de numele băncii vizate de explozie.

O investigaţie preliminară sugerează că explozia a fost un act criminal, a anunţat poliţia, citată MTI, informează Mediafax.  Explozia a fost cel mai probabil cauzată de un exploziv, potrivit forţelor de ordine. Compoziţia şi tipului explozivului nu au fost stabilite încă, a adăugat aceeaşi sursă.

Se pare că presupusa acţiune criminală nu a avut scopul să ucidă sau rănească pe cineva, afirmă poliţia. Se pare că suflul exploziei a aruncat uşa sediului sucursalei bancare de cealaltă parte a drumului.

Martori oculari au văzut un motociclist trecând prin faţa clădirii înainte de explozie, care a depus un pachet în faţa sediului, cu puţin timp înainte de explozie, potrivit unui corespondent MTI. Ferestrele au fost sparte de suflul exploziei de ambele părţi ale drumului. Pe de altă parte, potrivit unor martori, ar putea să fie vorba despre o bombă, relatează AFP. Geamurile clădirii s-au spart din cauza suflului deflagraţiei, resimţite pe o rază de un kilometru.