FBI a iniţiat o ANCHETĂ PENALĂ în cazul lui Edward Snowden

Directorul FBI, Robert Mueller, a confirmat joi că a fost iniţiată o anchetă penală în cazul lui Edward Snowden, suspectat că a dezvăluit informaţii despre programul NSA de supraveghere a comunicaţiilor, relatează AFP, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 18:58

FBI-ul porneşte pe urmele fostului angajat al CIA, Edward Snoeden, care a părăsit Statele Unite şi s-a dus în Hong Kong cu multe documente confidenţiale despre sistemul american de supraveghere a comunicaţiilor din întreaga lume, pe care le va da publicităţii.

„Domnul Snowden face obiectul unei anchete penale. Aceste scurgeri de informaţii au provocat daune importante securităţii Statelor Unite. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca această persoană să fie trasă la răspundere„, a precizat Mueller.

Edward Snowden, 29 de ani, angajat al Agenţiei Naţionale pentru Securitate din SUA, a dezvăluit că el este sursa informaţiilor despre programul american de supraveghere a comunicaţiilor.

Mueller a precizat că programul de supraveghere a comunicaţiilor, implementat din 2006, ar fi putut permite capturarea unuia dintre autorii atentatelor din 11 septembrie 2001, dacă ar fi existat de atunci. „Dacă am fi avut acest program la acea vreme, am fi putut identifica numărul de telefon” al unuia dintre autorii atacurilor din 11 septembrie 2001, a subliniat el.