CAZUL CARACAL. FBI clarifică situaţia oaselor din pădure, ar putea apărea a treia victimă a lui Gheorghe Dincă

Ancheta cazului de la Caracal poate lua o nouă turnură. Doi martori-cheie care nu au fost audiați până acum vor da declarații în fața procurorilor. Vorbim despre femeia în roșu care a văzut-o pe Luiza înaintea răpirii, dar și de autorul scrisorii anonime trimise familiei Luizei. Între timp, se aşteaptă rezultatele testelor ADN făcute de FBI.

30 oct. 2019, 08:01
CAZUL CARACAL. FBI clarifică situaţia oaselor din pădure, ar putea apărea a treia victimă a lui Gheorghe Dincă

Ancheta desfășurată de procurori în cazul Caracal bate pasul pe loc, deoarece specialiștii FBI nu pot extrage ADN-ul din oasele trimise în America din cauza stării deplorabile ale acestora. Cel puțin așa susțin surse judiciare pentru România TV.

Săptămâna aceasta trebuie să vină rezultatele de la FBI în cazul tragediei de la Caracal. Aceste rezultate vor confirma în sfârșit dacă oasele aparțin sau nu Luizei Melencu.

Procurorii DIICOT așteaptă raportul specialiștilor FBI cu privire la oasele găsite în lizieră. 45 de zile au la dispoziție specialiștii americani să finalizeze analizele și să trimită raportul în România. În funcție de rezultat procurorii vor continua expertizarea lui Gheorghe Dincă.

Potrivit surselor judiciare citate de România TV, oasele găsite într-o lizieră din Caracal, nu reprezintă probe suficient de bune. Asta pentru că nu se poate stabili ADN-ul mitocondrial din cauza faptului că sunt foarte deteriorate.

Drept urmare, în lipsa unei dovezi clare procurorii nu pot stabili cu acuratețe dacă Luiza este în viață sau nu. Gheorghe Dinică a declarat că ar fi omorât-o pe Luiza, după care i-ar fi aruncat osemintele într-o lizieră din Caracal.

Tonel Pop a spus că la Biroul Federal de Investigații au ajuns probe care nu pot demonstra ADN. Astfel, din oasele care au ajuns la FBI, nu se poate determina nici măcar dacă oasele sunt de proveniență umană sau animală.

Tonel Pop detonează BOMBA în CAZUL CARACAL. Ce s-a întâmplat între Gheorghe Dincă şi profilerul Poliţiei la AUDIERI

„La FBI s-au trimis nişte oase, acele oase presupuse ale Luizei de anchetatori, Dincă nu a spus că sunt ale ei, iar aceste rămăşiţe de oase sunt cele mai panarame de oase pentru că nici macarr nu se ştie dacă sunt de natură umană, au fost duse în laborator şi foarte multe din aceaste oase nu au putut determina dacă sunt de natură umană sau animală! Aceste oase nu erau arse complet, nu erau calcinate, le-au decupat şi tot ce a fost mai bun de unde putea fi extras ADN a fost făcut pulbere. Tot ce a fost mai bun a fost distrus de INML! Acolo au decupat tot ce e ars, şi tot ce a fost bun deja a fost distrus. Acolo au nişte rebuturi, nişte oase din care nu mai poţi scoate ceva”, a spus Tonel Pop la România TV.

BOMBĂ în cazul Caracal! S-A AFLAT: ce le-a spus Gheorghe Dincă agenţilor de la FBI

„La cadavru, nu spun la care, daca nu gasesti oasele bazinului sau ale craniului nu poti determina sexul. Si atunci determini pe cromozomi. Daca nu ai putut lua ADN, care este izvorul celulei, cum ai putut sa determini sexul? Pentru ca trebuie sa gasesti cromozomii! Practic sunt intr-o nebunie, daca nu ai gasit ADN, asa cum au spus, dar nu au nici bazin, nici oasele capului, nu ai cum sa determini sexul! In laborator nu au gasit celule sa vada daca e om sau alte specii”, a mai spus Tonel Pop la România TV.

Mama Luizei Melencu s-a rugat la mormântul lui Arsenie Boca. Ce i-au spus preoţii despre FIICA SA: când se va întoarce ACASĂ

„Procurorii nu mi-au permis sa pun intrebari incuietoare pentru acesti specialisti, indicandu-mi ca daca vreau intrebari amanuntite sa ii intreb in dosarul in care sunt faptuitori. A fost uin impediment, nu am putut sa intreb daca INML are acreditare legala si internationala obligatorie. Si credeti-ma ca nu le au pe toate! Daca tragem linie, pentru ca judecatorii vor avea nevoie si de opinia specialistilor, cand vor afla ca nu au putut scoate cromozomii, ce sa mai ne ducem sa spunem ca sunt ale Luizei sau Alexandrei?”, a incheiat Tonel Pop.

„Nu cred ca poate fi trimis in judecata pentru niciuna din presupusele fapte. Lucrurile par ca s-au complicat si mai mult pt anchetatori care tin cu dintii de ceea ce spune Dinca, cu toate ca e o ipoteza aberanta logic, juridic, rastoarna pe dos legile fizicii, chimiei, apa este uscata si nu stiu ce se mai poate inventa ca sa picam pe schema lui Dinca in care din greseala a dat o palma, ambele au murit in acelasi mod, e un baiat bun dar le-a fost mila si parfumul fetelor i-au starnit dorinte sexuale si criminale”, a conchis Dincă.

De asemenea, în aceeași lizieră indicată de presupusul criminal, Gheorghe Dinică, anchetatorii au descoperit mai multe resturi de natură umană.

Specialiștii INML, au întocmit un raport care arată că osemintele descoperite în lizieră aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani. Însă, medicii legiști nu au reușit încă să determine dacă acestea aparțin sau nu Luizei Melencu, cu toate că mama Luizei Melencu a dat mai multe mostre din ADN-ul ei pentru a putea fi comparat cu cel obținut în urma analizei osemintelor.

„La data de 18.09.2019, Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019, în zona de lizieră de pădure amplasată pe terenul staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal ca fiind locul unde a aruncat mai multe fragmente osoase ce au fost identificate şi ridicate”, se arată în raportul întocmit de specialiștii de la INML.