FBI cere extrădarea a trei români, pentru a-i aresta în dosarul lui Dumitru Martin

FBI cere extrădarea a trei români, bănuiți de complicitate în dosarul lui Dumitru Martin, unchiul deputatului PSD Eduard Martin care a încercat să mituiască un ofițer Air Force.

18 dec. 2015, 13:03
FBI cere extrădarea a trei români, pentru a-i aresta în dosarul lui Dumitru Martin

Cei trei români sunt angajați ai firmei Polaris Constanța, deținută de Dumitru Martin, care, la rândul lui, a fost arestat în data de 1 decembrie, fiind acuzat de mituirea unui ofițer din cadrul Forțelor Aeriene pentru obținerea unui contract în valoare de 10,35 milioane de dolari la baza Kogălniceanu.

Conform unui comunicat al Departamentului de Justitie al SUA, un juriu federal american a admis două capete de acuzare ce constau în conspiratie pentru dare de mită și mituirea unui oficial public american și impotriva a trei români care rezidă în România – Anamaria Cruceru (48 de ani), Constantin Schiller (62 de ani) și Marcelle Banaga (40 de ani).

Comunicatul mentionează că oficialii americani vor începe procedurile pentru extrădarea din România a celor trei români acuzați de corupție pentru a fi deferiți justiției americane.

Dacă vor fi găsiți vinovați, fiecare inculpat va primi o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare pentru conspirație la dare de mită și 15 ani de închisoare pentru dare de mită, precum și o amendă adițională de 250,000 de dolari, scrie coalitiaromanilor.org.

Dumitru Martin a fost arestat în urma unei anchete a FBI care a durat 17 luni şi în cadrul căreia au fost folosiţi doi agenţi sub acoperire.

Familia Martin deţine societatea Polaris M Holding, care se ocupă de serviciul de salubrizare în municipiul Constanţa din 1998. Polaris M Holding are contracte de salubrizare şi în alte oraşe din ţară, între care Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle, Zimnicea, Alba Iulia, Bumbeşti-Jiu, Slobozia, dar şi cu Consiliul Judeţean Timiş

Deputatul Eduard Martin, asociat al SC Polaris M Holding S.R.L, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, miercuri, fiind suspectat că i-ar fi dat mită opt milioane de euro fostului primar din Constanţa Radu Mazăre, în vederea facilitării emiterii unor documente şi înlesnirii câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

În acest dosar au fost trimişi în judecată, miercuri, şi Radu Mazăre, aflat sub control judiciar, mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa, precum şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, acesta din urmă sub control judiciar, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

De asemenea, în acest dosar a fost trimisă în judecată şi SC Polaris M Holding S.R.L.