FBI îl felicită pe directorul SRI, George Maior

Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) al SUA, Robert S. Mueller, a declarat miercuri, cu ocazia unei  întâlniri, la Bucureşti, cu şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, că peste 570 de ofiţeri ai SRI s-au pregătit în programe ale FBI.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 15:19
FBI îl felicită pe directorul SRI, George Maior

Directorul FBI a felicitat SRI pentru lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si a indicat ca in perioada urmatoare vor avea loc mai multe actiuni romano-americane precum cea din luna iulie 2011 cand mai mult de 100 de persoane au fost arestate pentru infractiuni cibernetice in Romania si in Statele Unite.

„Vreau sa-l felicit, in mod special, pe domnul director Maior pentru toata activitatea depusa in combaterea terorismului si pentru colaborarea foarte buna pe care am avut-o in acest domeniu, pentru lupta impotriva criminalitatii organizate, a criminalitatii cibernetice, dar, cel mai important, lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. SRI si-a asumat un rol de lider in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si a colaborat foarte bine cu celelalte institutii guvernamentale in acest domeniu.” a spus Mueller.

„O implicatie a colaborarii foarte bune pe care o avem sunt programele de pregatire care s-au derulat in ultimii ani. 22 de ofiteri romani au beneficiat de cursuri la Academia FBI din Quantico. Mai mult de 200 de ofiteri au beneficiat de cursuri la Academia de Informatii din Budapesta, Ungaria. In afara de aceste doua academii, alti 350 de ofiteri din Romania au beneficiat de diferite cursuri si de pregatire oferite de noi. In iulie am avut o actiune foarte importanta in urma careia mai mult de 100 de persoane au fost arestate pentru infractiuni cibernetice. Pot sa va asigur ca vor fi mai multe actiuni cum a fost cea din iulie” a continuat directorul FBI.

La rândul lui, George Maior a spus “ Am identificat noi domenii in care sa dezvoltam dialogul si cooperarea, in special pe componenta de cyber intelligence, domeniu in care SRI este autoritate nationala din anul 2008, dar si in ceea ce priveste combaterea criminalitatii economice si financiare, fenomen exacerbat de criza economica globala. In cadrul discutiilor, mi-am exprimat satisfactia fata de nivelul inalt al cooperarii dintre SRI si FBI, abordare care consolideaza dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI existent intre Romania si Statele Unite.”


loading...
Partenerii noștri