FBI în acţiune: 79 de adolescenţi americani salvaţi din mâinile proxeneţilor

Publicat: Miercuri, 27 Iunie 2012 18:07 // Actualizat: Miercuri, 27 Iunie 2012 18:08 // Sursa: RomaniaTV

Operaţiune de amploare în Statele Unite ale Americii. 79 de adolescenţi care erau forţaţi să se prostitueze au fost salvaţi din mâinile unor traficanţi. Este vorba de 77 de fete şi doi băieţi, iar o întreagă reţea de trafic de carne vie a fost distrusă.

77 de fete şi doi băieţi au fost eliberaţi din mâinile proxeneţilor, iar o întreagă reţea de trafic de carne vie a fost distrusă de către FBI. Agenţia federală împreună cu poliţiştii americani au lucrat la această operaţiune încă din anul 2003. Acum au reuşit să aresteze 104 persoane bănuite de trafic de carne vie.

Anchetatorii spun că este una dintre cele mai grele lovituri date industriei ilegale a sexului. Adolescenţi care erau forţaţi să se prostitueze au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani şi provin de pe tot teritoriul Statelor Unite. Victimele au fost găsite la moteluri sau în staţii de camioane, unde proxeneţii le obligau să caute clienţi. Spre marea suprindere a anchetatorilor, toţi tinerii exploataţi aveau cetăţenie americană.

"Avem de-a face cu cazuri importante care lovesc în organizaţiile de traficanţi. Îi vânăm pe cei care organizează totul de la vârf, pe capii reţelelor", a declarat unul dintre agenţii FBI, Kevin Perkins.


"Această operaţiune şi eforturile noastre din ultimii nouă ani scot la iveală un lucru: astfel de abuzuri se întâmplă în societatea americană, iar victimele sunt copii americani. Iar cetăţenii americani nu văd asta! Este o problemă care nu se raportează, pe care oamenii de rând nu o văd, iar atunci când aud despre ea, li se pare atât de dezgustătoare încât nu vor să creadă că e reală. Ei bine, e foarte reală", a adăugat Perkins.

Adolescenţii vor rămâne în custodia poliţiei până când vor putea fi trimişi la familiile lor. Cei care nu au familii vor fi încredinţaţi serviciilor de asistenţă socială.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H