FBI nu a lăsat-o pe agenta lui Putin să se apropie de Obama

O oficialitate a FBI a lăsat să se înţeleagă într-un interviu acordat BBC că celebra agentă rusă Anna Chapman, trimisă acasă în 2010 în cadrul celui mai important schimb de spioni de după Războiul Rece, a ajuns "suficient de aproape" de Casa Albă, încât "să deranjeze" agenţia federală.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 18:07
FBI nu a lăsat-o pe agenta lui Putin să se apropie de Obama

Potrivit directorului contraspionajului american, Frank Figliuzzi, care nu a dat numele importantei oficialităţi din Administraţia preşedintelui american Barack Obama de care s-a apropiat faimoasa agentă rusă  Anna Chapman, FBI a decis că „nu mai putea lăsa lucrurile să continue”, relatează Huffington Post.

Faptele s-au petrecut în 2010, când Chapman lucra sub acoperire în domeniul imobiliar, în Manhattan. Ulterior, în data 27 iunie 2010, ea a fost arestată, apoi expulzată în Rusia, împreună cu încă zece spioni ruşi care creaseră o celulă de spionaj în Statele Unite, în cadrul unui schimb de spioni- cel mai important de la sfârşitul războiului rece, mai scrie publicaţia americană.

Revenită în Rusia, Chapman a fost răsplătită de premierul Vladimir Putin, el însuşi fost spion al KGB, care a lăudat-o pentru activitatea ei şi pentru serviciile (neprecizate, n.r.) aduse Rusiei, având grijă şi ca frumoasa spioană să nu „moară” de foame din cauză că rămăsese fără obiectul muncii, asigurându-i câteva contracte „grase”.

Astfel, în octombrie 2010, Anna Chapman a devenit imaginea unei bănci din Moscova, iar în ianuarie 2011 a pozat pentru Playboy. Luna trecută, ea a participat la o prezentare de modă, în cadrul căreia a defilat purtând un costum negru ca de spion, al doilea an consecutiv, în cadrul Russian Fashion Week.