FC Rapid a cerut insolvenţa clubului de fotbal

Publicat: Luni, 03 Decembrie 2012 23:44 // Actualizat: Marţi, 04 Decembrie 2012 17:21 // Sursa: Mediafax

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Foto: fcrapid.ro

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, declara, la 7 noiembrie, că nu intenţionează să demareze procedurile pentru intrarea în insolvenţă şi nici să falimenteze clubul, precizând că soluţia este cedarea grupării giuleştene unei alte persoane.

"Lumea nu înţelege, dar noi am deschis procedura de insolvenţă special pentru a salva clubul Rapid. Şi asta vom face. Altă soluţie de salvare nu existã decât demararea acestei proceduri, care ne va ajuta şi să obţinem licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I. Din păcare, întotdeauna în România oamenii căzuţi în genunchi sunt loviţi. Eu sunt acum căzut în genunchi, vreau să salvez clubul şi o voi face, dar nu mai vreau să vorbesc despre fotbal" , a declarat marţi George Copos, agenţiei Mediafax.

Oficialul giuleştean a adăugat că la Rapid s-a procedat de fiecare dată cu transparenţă. El recunoaşte că există restanţe la jucători, dar afirmă că FC Rapid este "la zi" cu plata taxelor şi impozitelor către stat. "Facem tot ce ne stă în puteri să salvăm clubul, asta am făcut mereu. Vrem să demonstrăm că am fost transpareţi. Rapid este la zi cu plăţile la stat, nu avem nici un leu datorie la impozite şi taxe. Din păcate avem restanţe la salariile jucătorilor şi ale celorlalţi angajaţi ai clubului", a mai afirmat acţionarul rapidist.

Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Vineri, UEFA a anunţat că situaţia echipei Rapid şi a altor grupări europene va fi analizată de a doua cameră a Instanţei de Control Financiar, din cauza datoriilor acumulate. Tot din acest motiv, forul european a blocat premiile pe care trebuie să le acorde clubului din Şoseaua cel Mare, în urma participării în Liga Europa.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
FC Rapid fc rapid faliment fc rapid insolventa George Copos
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
03 apr 13:43
...target="_blank" rel="nofollow">Dumitru Costin le-a spus rapidiştilor că legea îi ajută pe oficialii clubului. “Cei care se ocupă de insolvenţă nu ştiu ce înseamnă fotbal. Noi am contestat deciziile lor. Legea le dă voie ca banii voştri să fie tăiaţi şi să...
22 mar 16:43
...SC FC Rapid SA în dosarul de insolvenţă, votarea acestuia urmând să aibă loc la 31 martie, în cadrul adunării creditorilor. La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos, numind-o ca...
1
EUR
4.7315
RON
22 Jul
noapte 20 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H