FC SEVILLA – CFR CLUJ în EUROPA LEAGUE. Final dramatic de partidă, ardelenii au fost eliminaţi cu ajutorul VAR

FR Cluj a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa, după ce a remizat cu FC Sevilla, scor 0-0, în manşa secundă a 16-imilor, pe stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan. În tur, scorul a fost 1-1. CFR Cluj a avut un gol anulat spre final pentru henţ, după consultarea VAR.

27 feb. 2020, 19:07

Campioana României a părăsit competiţia fără a cunoaşte înfrângerea în ”dubla” cu formaţia andaluză, multiplă câştigătoare a trofeului, după 1-1 în partida de la Cluj-Napoca.

Clujenii au fost aproape de a produce o mare surpriză, dar golul marcat pe finalul jocului de Păun a fost anulat după intervenţia VAR-ului.

Sevilla a dominat jocul şi a avut o posesie destul de mare, 66%, în care ambele formaţii au ratat ocazii de gol (22-14 la acţiuni periculoase), însă scorul a rămas ”alb”.

Echipa gazdă a controlat jocul din start şi a avut prima ocazie în min. 5, când Arlauskis a ieşit greşit la un corner, iar Vinicius a fost aproape de autogol. Reguilon, rămas nemarcat în careu, a trimis din voleu peste poartă (12). Suso a şutat de la 24 de metri pe lângă (20), Arlauskis a fost la post la şutul-centrare al lui Navas de pe dreapta (25), Fernando a deviat periculos mingea expediată de Ocampos (26), iar Diego Carlos (30) a prins şi el un şut bun de la 30 m, reţinut de portar.

CFR a replicat prin două şuturi de la aproape 30 de metri, trase de Camora (17) şi Djokovic (30), ambele prinse de Bounou.

Ibericii au ratat şi alte ocazii de gol, în min. 33, când Arlauskis s-a remarcat în două rânduri, la şutul lui Kounde din afara careului, iar apoi la mingea expediată de Joan Jordan din careu. În min. 39, Reguilon a şutat în blocajul lui De Jong, iar apoi Ocampos a reluat imprecis.

Finalul primei reprize a aparţinut ardelenilor, careu au fost aproape de gol. Mai întâi, Djokovic (45) a trimis un şut cu boltă de la 16 metri, dar Bounou a respins peste poartă. Portarul marocan a salvat şutul tras la colţul scurt de Păun (45+1), pentru ca la faza următoare Boli să reia cu capul pe lângă poartă din 6 metri, la cornerul lui Deac (45+2).

CFR a dat o replică mult mai bună după pauză, dar nu a reuşit golul calificării.

Ocampos (49) a şutat prin faţa porţii la centrarea lui Navas, la prima ocazie a reprizei secunde.

CFR Cluj a avut două oportunităţi în min. 61, prin Omrani, care a şutat de la 26 metri, dar Bounou a prins, după care portarul a fost nevoit să respingă mingea expediată de Păun de la circa 28 de metri.

Sevulla a mai ratat ocazii prin Fernando (71), care a fost imprecis din careu, şi Nolito (82), al cărui şut a fost reţinut de Arlauskis.

Deac a irosit o şansă mare de gol în min. 84, când a reluat peste poartă din marginea careului.

În min. 87, Păun a şutat de la 26 de metri, iar portarul a scăpat mingea în plasă, însă golul a fost anulat în urma intervenţiei arbitrajului video, pentru un henţ prealabil comis de Traore.

CFR nu a mai reuşit nimic notabil până la final, jocul fiind haotic de ambele părţi, dar campioana României a părăsit competiţia cu capul sus, după două egaluri cu una dintre echipele de top din Spania.

Sevilla a pierdut doar unul din ultimele sale 15 meciuri de acasă, câştigând 9. Este pentru a doua oară în ultimele 27 de partide când andaluzii nu reuşesc să marcheze.

CFR Cluj a primit un singur gol în ultimele sale nouă partide, cel din tur cu Sevilla.


loading...