FC Timişoara a demarat o campanie împotriva absenteismului din şcoli

"Prezent la şcoală! Prezent pe stadion!" este o campanie împotriva absenteismului în şcoli iniţiată de clubul FC Timişoara şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, demarată marţi printr-un meci amical între echipa antrenată Valentin Velcea şi formaţia Colegiul Tehnic "Regele Ferdinand".

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 16:21
FC Timişoara a demarat o campanie împotriva absenteismului din şcoli

Ostafie, Mera, Scutaru, Poparadu, Tameş, Goga, Alex Popovici, Axente, Chiş, Dobricean şi Adrian Popa au fost jucătorii de la FC Timişoara care s-au duelat cu elevii liceului „Regele Ferdinand” în prima etapă a acestei campanii. Fotbaliştii au învins cu scorul 4-1, prin golurile marcate de Axente, Poparadu şi Goga (două).

Elevii cu cele mai puţine absenţe de la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand” din Timişoara au primit materiale cu însemnele clubului, în timp ce cel mai silitor elev, Georgeta Traşcă, a primit un laptop.

„E un mod al nostru de a respecta şcoala. Este un început şi sper ca şi alţii să urmeze acest exemplu, să fie cât mai multe acţiuni de acest gen. Ne-am consultat cu Inspectoratul Şcolar, nu am ales noi şcoala, dar sperăm să anjungem la toate”, a spus Gheorghe Chivorchian, preşedintele Consiliului Director de la FC Timişoara.

Jucătorii alb-violeţi au fost încântaţi de revenirea în curtea şcolii. „A fost plăcut, a fost frumos, ne-am amintit de perioada când băteam şi noi mingea în curtea şcolii, după ore. Eu nu prea aveam absenţe, cred că aş fi primit şi eu premiu dacă eram elev azi”, a spus Mircea Axente.

„Sper ca aceste acţiuni să aibă un impact pozitiv. Eu încercam să le împac pe amândouă, şi şcoala şi sportul. Cel mai mult mi-a plăcut matematica”, a adăgat Dorin Goga, golgheterul echipei în acest sezon de Liga II, cu şase reuşite.

Campania „Prezent la şcoală! Prezent pe stadion!” continuă, iar miercuri fotbaliştii de la FC Timişoara vor vizita Liceul Agricol „Iulian Dracea”.