FCSB – DINAMO, premieră în fotbalul românesc. Surpriză uriaşă înainte de derby

În această seară, sunt așteptați pe cel mai mare stadion al țării aproximativ 30.000 de suporteri. Dintre aceștia, aproape 9.000 sunt susținători ai alb-roșiilor. Aceștia vor ocupa, ca de obicei, peluza Nord, dinspre Bulevardul Pierre de Coubertin.

RomaniaTV.net
05 oct. 2019, 16:05
FCSB – DINAMO, premieră în fotbalul românesc. Surpriză uriaşă înainte de derby

În deschiderea derbiului dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, contând pentru etapa a 12-a din Casa Liga 1, pe Arena Naţională va fi lansat imnul oficial al Casei Ligii I, informează lpf.ro.

FCSB DINAMO LIVE VIDEO STREAM ONLINE în etapa a 12-a din LIGA 1. Avem ECHIPELE DE START

Imnul oficial al competiţiei, intitulat „România, te iubesc!”, este compus şi interpretat de către Ştefan Stan.

„Astfel, Imnul îşi va începe, sperăm, un drum către inimile fanilor, putând fi apoi ascultat la toate meciurile competiţiei Casa Liga 1, care se alătură astfel unor importante întreceri din fotbalul european, care au  imn oficial, dintre care Serie A  e cea mai cunoscută”, a notat lpf.ro.

Partida derby a fotbalului românesc are loc într-o zi neagră pentru istoria ”câinilor roşii”. În acea zi se vor împlini exact 19 ani de la decesul lui Cătălin Hîldan. Duelul se va juca pe Arena Naţională şi este de aşteptat ca fanii dinamovişti să pregătească o coregrafie cu totul şi cu totul special, mai ales că fix în ziua derby-ului se vor împlini 19 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Cătălin Hîldan.

Partida FCSB – Dinamo este prima din 2019 dintre cele două formaţii. În 2018, cele două formaţii s-au întâlnit de trei ori, iar toate cele trei meciuri s-au terminat la egalitate.

Primul dintre ele, în februarie, scor 2-2. Al doilea a fost un spectaculos 3-3, partidă în care Gnohere şi Coman (x2) au marcat pentru FCSB, iar Axente, Dan Nistor şi Mihai Popescu pentru Dinamo. Ultimul meci, disputat pe 4 noiembrie a adus o nouă remiză, scor 1-1. Salomao, acum la FCSB a marcat pentru ”câini”, în timp ce Florin Tănase a punctat pentru formaţia roş-albastră.

Ultima victorie a FCSB-ului într-un Derby cu Dinamo în Liga 1 datează din 24 septembrie 2017. Momcilovic marca atunci singurul gol al meciului. În acelaşi an, Dinamo obţinea de asemenea ultima victorie în faţa marii rivale, 2-1 prin golurile lui Hanca.