FCSB, pierdere record în 2019. Bilanţul arată şi o datorie imensă către Gigi Becali

FCSB a postat bilanţul financiar pe anul 2019, procedură pe care FRF a solicitat-o în mod obligatoriu tuturor cluburilor din Liga 1 pentru ca procesul de licenţiere să fie cât mai transparent.

29 apr. 2020, 19:10
FCSB, pierdere record în 2019. Bilanţul arată şi o datorie imensă către Gigi Becali

FCSB a fost printre ultimele formații care au publicat raportul, iar conţinutul acestuia e unul care conţine multe surprize. Marea lor majoritate sunt negative pentru un club care până acum ceva ani reuşea să facă profit, scrie GSP.

Gigi Becali crede în teoria conspiraţiei. „Când mor oamenii se spune hai, mă, bagă şi covid acolo! Au băgat coronavirus la morgă!”

FCSB a terminat anul trecut cu cheltuieli care au depăşit cu foarte mult nivelul veniturilor. A fost un an fără participare în grupele cupelor europene, fără trofeu câştigat şi cu multe partide disputate departe de Bucureşti, iar la multe dintre cele susţinute pe Arena Naţională tribunele au fost aproape goale. Astfel, deficitul atinge aproape 22 de milioane de lei, în jur de 4,6 milioane de euro.

Gigi Becali a făcut testul pentru coronavirus. „N-are cum să fie pozitiv, merg zilnic la liturghie. Îmi mai e mie frică de cineva?”

Datoriile pe termen scurt şi pe termen lung au crescut cu 250%. La finalul lui 2018, acestea se ridicau la 4 milioane de euro. Acum, se apropie de 10 milioane de euro, în condiţiile în care peste 90% din aceste datorii sunt, de fapt, către propriul patron, către Gigi Becali.