Gigi Becali, un nou derapaj verbal la adresa femeilor-arbitru: „Cu sânii în vânt pe teren!”. FRF anunţă judecarea lui

FRF a anunţat sâmbătă, 6 mai, că va sesiza, prin secretarul general Radu Vişan, Comisia de Disciplină şi Etică, după un derapaj grosolan al lui Gigi Becali la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu.

06 mai 2023, 22:00
Gigi Becali, un nou derapaj verbal la adresa femeilor-arbitru: „Cu sânii în vânt pe teren!”. FRF anunţă judecarea lui

Vineri, după meciul FC Voluntari – CS Mioveni, Gigi Becali a declarat pentru prosport.ro că în fotbalul masculin nu ar trebui să fie arbitri femei.

“Prin demersul administraţiei federale se va solicita efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispoziţiile din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură a afecta imaginea fotbalului şi având potenţial de promovare a discriminării.

Federaţia Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament şi astfel de declaraţii care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-şi principiul de zero toleranţă pentru discriminarea de gen. FRF susţine egalitatea de şanse şi promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activităţii fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul FRF.

Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep. Dezvăluirea care aruncă în aer cazul de dopaj: „Simona nu se poate bate cu mafia farmaceutică”
“Iuliana Demetrescu este cel mai bine cotat arbitru din fotbalul feminin românesc şi printre cele mai apreciate femei din arbitrajul mondial. Pe lângă meciurile pe care le-a condus în România, în Cupa României Betano sau în Superligă, valoarea sa profesională este relevată la nivel internaţional de prezenţe la turnee finale europene, precum campionate de junioare şi EURO 2022, care s-a disputat anul trecut în Anglia, dar şi partide oficiate constant în UEFA Women’s Champions League. În plus, în această vară, Iuliana Demetrescu va fi prezentă la Campionatul Mondial feminin din Australia şi Noua Zeelandă.

Considerăm că declaraţiile domnului George Becali nu îşi au locul în societatea contemporană, nu doar în ecosistemul fotbalistic unde Federaţia Română de Fotbal, ca şi UEFA, împărtăşeşte valorile europene ale tratamentului profesional egal. Menţionăm aici acordul de cooperare dintre Comisia Europeană şi UEFA structurat în jurul priorităţilor cheie care promovează egalitatea de şanse. Acest acord marchează o intensificare a colaborării dintre Comisia Europeană, UEFA şi federaţiile naţionale în vederea utilizării fotbalului european ca o forţă pentru schimbare pozitivă la nivel mondial.

În acelaşi timp, FRF le reaminteşte tuturor celor implicaţi în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranţa şi rasismul nu sunt acceptate”, a adăugat FRF.

Gigi Becali e gata să renunțe la FCSB. Cine este Cine e omul de afaceri care vrea să cumpere echipa
Patronul FCSB, Gigi Becali, i-a dat un răspuns acid președintelui FRF, Răzvan Burleanu, după ce acesta l-a criticat pentru afirmațiile făcute la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu, care a condus la centru meciul FC Voluntari – CS Mioveni, din etapa a 7-a a play-out-ului din SuperLiga.

”Să fie clar pentru toată lumea ceea ce vă voi declara acum. Nu îmi voi cere scuze nimănui. Eu nu am jignit-o deloc pe acea femeie. Dăcă cineva o lovește cu mingea în sâni ce face? Tată, eu chiar vorbesc serios și nu vreau ca femeia aia să se simtă jignită. Nu mi-a făcut nimic și nici eu nu i-am făcut ceva. Am spus de sâni, păi nu are sâni? Cu ce am jignit-o?

Vineri, după meciul FC Voluntari – CS Mioveni, Gigi Becali a declarat că în fotbalul masculin nu ar trebui să fie arbitri femei.

“Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie (n.n. Iuliana Demetrescu), cu sânii în vânt pe teren! Aţi mai pomenit aşa ceva? Asta ne mai trebuia! Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Ştiu, aşa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem şi noi aşa? Du-te la fotbal feminin”, a spus Gigi Becali.