Febra de sete este o consecinţă a deshidratării

Febra de sete se defineşte prin creşterea temperaturii corporale a bebeluşului în urmă deshidratării, în special în zilele caniculare de vară, pe fondul pierderii de lichide.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 06:48
Febra de sete este o consecinţă a deshidratării

Febra de sete se manifesta prin cresterea temperaturii intre 38 si 39 de grade Celsius, mentinandu-se la aceasta valoare cam 1-2 zile.

Deshidratarea, cauza principala

Nou-nascutii sunt mai predispusi la febra de sete decat copilasii mai mari si exista mai multe riscuri ca aceasta sa se instaleze daca micutul nu este alaptat corespunzator, pentru a compensa pierderea de lichide. Deshidratarea poate surveni daca: il imbraci prea gros pe cel mic, bebe primeste o cantitate insuficienta de lichide, are diaree si varsaturi constante.

Hidratarea este vitală!

Ce ar trebui sa faci?

Temperatura poate fi adusa la normal prin hidratare si cresterea numarului de alaptari zilnice, imbracarea bebelusului in hainute subtiri din materiale naturale si adapostirea in camere racoroase.

Ii poti pune si comprese cu apa rece (dar nu exagerat de rece) pe frunte si corp.

Citeşte şi Top trei lucruri pe care trebuie să le ştii despre hidratare

Da-i sa bea suc de fructe, supa de pui sau lapte daca este sugar (nu apa, pentru ca nu contine suficienta glucoza sau substante electrolitice).

Citeste mai multe despre Febra de sete, o consecinta a deshidratarii pe mami.ro.