Febra la copii: Descoperă lucruri despre inamicul nr.1 al bebeluşilor

Febra la copii este una dintre problemele de care se teme cel mai tare o mămică. Pentru că provoacă atâta îngrijorare, este bine să-ţi cunoşti aşa cum trebuie "inamicul".

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 08:30
Febra la copii: Descoperă lucruri despre inamicul nr.1 al bebeluşilor

Inainte de a te ingrijora de febra la copii, trebuie sa stii ca temperatura poate sa creasca in urma efortului fizic, daca micutul tau este imbracat gros sau dupa o baie calda. Ea oscileaza si in timpul zilei, crescand dupa-amiaza tarziu si scazand la primele ore ale diminetii. Febra inseamna temperatura de peste 38°C, masurata intrarectal, timp de doua minute, la copiii de pana in 3 ani, sau la subsuoara, timp de cinci minute, la copiii mai mari de 3 ani.

Febra la copii: febra bacteriana este diferita de febra virala

Ca de obicei, diferenta viral – bacterian da batai de cap parintilor.

Iata cateva remedii naturale pentru febra

O febra virala apare atunci cand organismul lupta impotriva unei boli cauzate de un virus, fie ca este vorba o boala intestinala, gripa sau raceala, explica Carrie Brown, medic pediatru la Spitalul de Copii Arkansas, citata de BabyCenter.com. Febra virala dispare, in general, in trei zile si antibioticele nu au niciun efect asupra virusurilor.

Cinci simptome serioase la copii pe care nu ar trebui sa le ignori

Febra bacteriana, pe de alta parte, apare atunci cand organismul lupta impotriva unei infectii bacteriene, cum ar fi o infectiile urechii (atentie, aceasta poate fi bacteriana sau virala), oinfectie urinara  sau pneumonie bacteriena.

Citeste mai multe despre febra la copii pe mami.ro.