FED CUP. Garbine Muguruza a vorbit în română. Mi-a luat o lună să învăţ cum se spune „pâine”

FED CUP ROMANIA-SPANIA. Garbine Muguruza (24 WTA), lidera echipei de Fed Cup a Spaniei, a joi seara, la petrecerea jucătoarelor, despre relaţia ei cu ţara noastră, pe care a vizitat-o deja de cinci ori, şi a mărturisit că a învăţat câteva cuvinte în româneşte, cea mai bună prietenă a sa fiind româncă.

05 feb. 2015, 20:33
FED CUP. Garbine Muguruza a vorbit în română. Mi-a luat o lună să învăţ cum se spune „pâine”

FED CUP ROMANIA-SPANIA. „A fost o seară specială, e prima oară când joc în Fed Cup, aşa că sunt foarte bucuroasă să fiu alături de colegele mele. Cu fetele voastre ne întâlnim mereu la turnee, ne înţelegem bine, suntem prietene.

Citeşte şi Fed Cup fără maidanezi. Hingherii curăţă drumul pentru Simona Halep şi Klaus Iohannis

Am primit cadou de la Irina Begu o casetă de bijuterii. Eu i-am dat un set de poker, să joace toate împreună în cantonament. Sunt pentru a cincea oară în România, am fost de trei ori în Bucureşti, Am fost în Hunedoara, în Constanţa, la Mamaia… Am fost peste tot.

Cea mai bună prietenă a mea este româncă, o cheamă Ilinca şi stă cu mine la Barcelona. M-a învăţat câteva cuvinte în limba română, dar în mare parte sunt urâte. Ştiu să spun „pâine”, mi-a luat o lună să învăţ cum se spune. Mai ştiu să spun brânză, cirba de pui, apă plată. Cred că şi pentru românce spaniola este uşoară, pentru că noi înţelegem ce vorbesc ele în limba română„, a declarat Garbine Muguruza, la microfonul Dolce Sport.

Citeşte şi Simona Halep: Sper ca preşedintele Iohannis să vină la Galaţi şi să cântăm împreună imnul României

FED CUP ROMANIA-SPANIA. În cele două zile ale întâlnirii România – Spania, meciurile vor începe de la ora 12.00. Sâmbătă se vor juca primele două meciuri de simplu, iar duminică se va începe tot cu cele de simplu, urmând apoi jocul de dublu.