Felix Bănilă, şeful DIICOT, despre ancheta în cazul Doina Pană: Se cercetează o tentativă de omor

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a dat miercuri, la sediul CSM, detalii despre ancheta privind dosarul Doinei Pană.

RomaniaTV.net
15 mai 2019, 07:32
Felix Bănilă, şeful DIICOT, despre ancheta în cazul Doina Pană: Se cercetează o tentativă de omor

„La începutul lunii februarie 2018, doamna ministru (Doina Pană – n.r.) a făcut o sesizare către organele de Poliţie sau mai bine spus s-a plâns organelor de Poliţie despre incidentul la care aţi făcut referire. Organele de Poliţie din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR au formulat o sesizare din oficiu pe care ne-au înaintat-o şi tot în luna februarie s-a început urmărirea penală in rem pentru două infracţiuni: constituirea de grup infracţional organizat şi tentativă de omor”, a declarat Felix Bănilă.

El a adăugat că în cadrul anchetei s-a efectuat şi un raport de expertiză medico-legală.

„Urmărirea penală se face în acest moment in rem. Nu avem niciun suspect, însă în cauză au fost audiate multe persoane şi s-a efectuat şi un raport de expertiză medico-legală. Sunt mai multe versiuni de anchetă pe care procurorul de caz le-a administrat, dar la momentul de faţă nu putem face public prea multe amănunte pentru că ţine de apanajul procurorului de caz”, a mai spus Felix Bănilă.

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care cercetează o posibilă tentativă de omor împotriva Doinei Pană, care acuză că ar fi fost otrăvită cu mercur. 

„Problema e veche. (…) Eram ministrul al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simțeam tot mai rău. Am făcut apoi o analiză toxicologică unde am descoperit că am fost intoxicată cu mercur în catitate mare. Am făcut plângere la poliție abia când am demisionat. E o anchetă în derulare și sper din suflet să îi prindă”, a dezvăluit Doina Pană.

Citeşte şi: Cazul Doinei Pană, în atenţia DIICOT. Fostul ministru a reclamat că a fost otrăvită cu mercur