Felix Stroe şi Răzvan Cuc, cercetaţi penal pentru numirea a 5 membri în CA al Autorităţii Aeronautice în urma unui concurs falsificat

Debarcați săptămâna trecută din fruntea AACR, Armand Petrescu, Aurel Encuțescu, Ion Grosu, Dorina Danielescu și Alexandru Șerban intraseră în CA în ianuarie 2018, după un concurs denunțat ca trucat. O plângere plecată din interiorul instituției a condus, la sfârșitul lui 2019, la deschiderea unui dosar penal la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, scrie Libertatea.ro.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 09:05
Felix Stroe şi Răzvan Cuc, cercetaţi penal pentru numirea a 5 membri în CA al Autorităţii Aeronautice în urma unui concurs falsificat

Toți cei 5 oameni demiși pe 21 mai din CA au fost numiți și reconfirmați pe post de Felix Stroe și Răzvan Cuc, ocupând locurile respective, remunerate cu venituri consistente, vreme de circa doi ani și jumătate, după un concurs reclamat ca fiind falsificat, desfășurat în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018.

Este vorba despre Armand Petrescu (director general la AACR din aprilie 2013), Aurel Sorin Encuțescu (director general adjunct 2), Ion Grosu (director – Direcția Securitate Aeronautică și Cibernetică), Dorina Danielescu și Alexandru Radu Șerban.

„Fostul ministru Cuc, în calitate de ministru interimar, în intervalul dintre adoptarea moțiunii de cenzură și învestirea noului guvern, a «prelungit» mandatele celor cinci impostori sus-menționați, cu toate că a cunoscut rezultatele inițiale de respingere a dosarelor de candidatură din exemplarul nr. 1 al procesului verbal din 14.12.2017, care este destinat ministrului”, potrivit denunţului înregistrat la PÎCCJ.

Răzvan Cuc neagă orice neregulă. Răzvan Cuc a declarat pentru Libertatea că nu ştia de nici un fel de problemă la vârful AACR, având în vedere că toţi membrii Consiliului de Administraţie fuseseră deja verificaţi în 2013, când şi-au început primul mandat.

“Dacă s-a dus la Parchet cazul, e foarte bine. Eu sunt de acord să se ducă totul la Parchet. Oriunde există o dâră de îndoială, să trimitem la instituţiile abilitate şi ei ia măsurile care se impun. Nu e absolut nici o problemă”, a susţinut fostul ministru.