Femeia care a ucis cele două fete din cartierul Andronache avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l. Parchetul contestă decizia instanței

Parchetul contestă decizia Judecătoriei Sectorului 2 prin care a fost lăsătă în libertate femeia care a ucis două fete în zona Andronache din București, susținând că aceasta avea o alcoolemie de 0.80 g/l în sânge în momentul producerii accidentului.

02 mart. 2021, 21:28
Femeia care a ucis cele două fete din cartierul Andronache avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l. Parchetul contestă decizia instanței

Femeia care a ucis cele două fete din cartierul Andronache avea o alcoolemie de 0,80 g/l. Parchetul a cerrut marți, 2 martie, Judecătoriei Sectorului 2 arestarea preventivă a femeii, acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Un magistrat de drepturi şi libertăţi a respins însă cererea procurorilor, femeia fiind plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„La data de 27.02.2021, în jurul orelor 15,35, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului Bucureşti, dinspre str. Gherghiţei către str. Menţiunii, având în sânge o îmbibaţie peste 0,80 g‰ (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g‰ la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g‰ la data de 27.02.2021, ora 19,05), iar, când a ajuns la intersecţia cu str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr.176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 şi 20 de ani”, spune Parchetul într-un comunicat de presă.

Citește și: Tatăl uneia dintre fetiţele ucise în cartierul Andronache e revoltat de eliberarea din arest a şoferiţei vinovate. „Vreau să iasă lumea în stradă”

Femeia care a ucis cele două fete din cartierul Andronache avea o alcoolemie de 0,80 g/l. Femeia de 57 de ani a pierdut controlul mașinii pe care o conducea o stradă din zona Andronache din Capitală. Aceasta a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină şi bătut. Femeia a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea o alcoolemie de 0,67 g‰, la trei ore după producerea accidentului.

Citește și: Caz ASEMĂNĂTOR cu cel de la Onești! În 1995 trupele speciale românești au reușit să salveze ostaticii