Femeia care în urmă cu 35 de ani a fost bătută cu bestialitate de Miliție pentru că a intonat ,,Deșteaptă-te, române” și-a provocat singură avortul, de teamă să nu nască un copil cu handicap

Cecilia Jugănaru este femeia care în urmă cu 35 de ani a fost torturată și bătută cu bestialitate pentru că a participat la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987 și a îndrăznit să cânte imnul național. De teamă să nu nască un copil cu handicap, din cauza chinurilor la care a fost supusă, aceasta și-a provocat singură avortul.

16 nov. 2022, 08:27
Femeia care în urmă cu 35 de ani a fost bătută cu bestialitate de Miliție pentru că a intonat ,,Deșteaptă-te, române” și-a provocat singură avortul, de teamă să nu nască un copil cu handicap

Cecilia Jugănaru este femeia care în urmă cu 35 de ani a fost torturata și bătută cu bestialitate pentru că a participat la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987. Femeia a intonat cântecul ,,Deșteaptă-te, române! chiar în drumul spre sediul Consiliul Popular Județean al Partidului Comunist Roman Brașov.

Femeia care și-a provocat singură avortul de teamă să nu nască un copil cu handicap

Cecilia era angajată  a Întreprinderii de Autocamioane „Steagul Roșu”, iar la a treia zi după ce a îndrăznit să cânte imnul a fost chemată la Miliția Brașov pentru a da o declarație. Nu știa că de acolo va începe un adevărat calvar pentru ea și că viața va lua o cu totul altă întorsătură. Femeia era în acea perioadă însărcinată în patru luni, urmând să nască primul său copil. În sediul Miliției Brașov a fost supusă unor chinuri greu de imaginat și cumplit de dureroase. A fost abuzată verbal și anchetată. Însă asta nu e tot. Cecilia care cântărea doar 63 de kilograme și purta în pântec propriul copil a fost bătută cu cruzime si torturată doar pentru că îndrăzniste să cânte imnul național.

Citește și: Alex Bodi, în lacrimi pe Instagram. Motivul este chiar fiica lui, Serena. Ce s-a întâmplat cu micuţa?

În cartea  ,,Oameni. Putere. România”, femeia este descrisă ca o eroionă care de teamă să nu nască un copil cu handicap și-a provocat singură avortul, însă trauma pe care a îndurat-o i-a schimbat cumplit viața și destinul.

”A fost eliberată două săptămîni mai târziu, cu greutatea de 42 kg, cu timpanul drept spart și dantura grav afectată. Nu este trimisă în judecată, dar e amenințată să nu vorbească despre cele petrecute în timpul anchetei. Ajunsă în libertate, fără știința familiei, gândindu-se la efectele loviturilor primite, din teama de a nu naște un copil cu un handicap, își provoacă singură avortul”, așa se face referire la Cecilia în cartea cu pricina.

Citește și: Viktor Orban a convocat Consiliul de Securitate după ce Ucraina a oprit livrarea de petrol rusesc către Ungaria prin conducta Drujba