Femeia cu barbă, care s-a ras pe faţă începând de la 13 ani, şi-a îmbrăţişat, în cele din urmă, pilozitatea facială şi se simte mai sexy ca niciodată: „Barba nu mă împiedică să fiu femeie. Îmi place să mă machiez, să mă îmbrac feminin”

După ce şi-a asumat identitatea non-binară, Dakota Cooke (30 de ani) a renunţat să-şi mai radă barba. Părul facial începuse să-i crească de pe la vârsta de 13 ani. De atunci a început să şi-l radă conştiincios, de două ori pe zi.

09 aug. 2022, 17:41

Arătată cu degetul şi judecată pentru pilozitatea de pe faţă, artista din Las Vegas s-a luptat, ani de zile, cu anxietatea şi depresia. De-a lungul timpului, şi-a făcut multe analize, dar niciun medic nu a putut să depisteze cu exactitate cauza pilozităţii faciale a tinerei. Au făcut doar supoziţii – că ar fi vorba despre un exces de testosteron produs de glandele suprarenale.

Cu timpul, şi-a acceptat condiţia şi, mai mult decât atât, şi-a îmbrăţişat aspectul. Acum, tânăra îşi foloseşte influenţa pe care a câştigat-o de-a lungul anilor pentru a le face cunoscută tuturor atitudinea ei pozitivă.

Când am ajuns la pubertate, la 13 ani, pe faţă a început să-mi apară un puf ca de piersică. Cu timpul, acest puf s-a transformat în păr închis la culoare. Un prieten de familie mi-a atras atenţia asupra acestui aspect, aşa că tatăl meu vitreg m-a dus la medic pentru analize, apoi m-a dus la salonul de înfrumuseţare unde m-am epilat pentru prima dată. A fost super-inconfortabil.

Citeste si De la robotul-chirurg care și-a ucis pacientul la robotul care rupe degetul unui băiat: Cele mai bizare accidente cu roboţi care s-au întâmplat vreodată

Am crescut într-o perioadă în care femeile cu păr pe faţă erau atât de stigmatizate încât doamnele de la salon vorbeau, în prezenţa mea, despre cum fetele nu ar trebui să aibă păr facial. Asta m-a marcat atât de puternic astfel că, în următorii zece ani, am simţit atâta ruşine încât îmi ascundeam faţa în toate fotografiile şi mă duceam săptămânal să mă epilez cu ceară.

La unul dintre primele mele locuri de muncă, în retail, ajunsesem să mă rad pe faţă de două ori pe zi, o dată dimineață și apoi în pauză, pentru că firele de păr erau atât de vizibile, iar eu lucram în sectorul de make-up unde era innaceptabil să fii diferită de prototipul de femeie. Îmi acopeream cu machiaj cicatricile rămase în urma bărbieritului și erupția cutanată, iar fața mea era iritată și roșie tot timpul. Probabil că încă mai am câteva dintre acele cicatrici de la bărbierit”, a povestit Dakota pentru Daily Mail.

Femeia cu barbă a început să-şi accepte condiţia abia la 23 de ani

Abia în 2015, Dakota a decis că este timpul să-şi îmbrățișeze părul facial, după ce o prietenă i-a sugerat că ar trebui să încerce să se accepte aşa cum este.

Am fost la o petrecere cu prietena mea, Sunshine, în vârstă de 35 de ani, și ea îmi spunea toate aceste povești minunate despre cum era să lucrezi la circ și mi-a surâs ideea. I-am spus că mi-aşi fi dorit să-mi las barba să crească şi să-i fiu alături, la care ea m-a întrebat: „De ce nu o faci?” Cam de aici am început călătoria iubirii de sine şi a iubirii bărbii mele.

La început, a fost destul de incomod să-mi las barba să crească, a fost nevoie de mult efort să nu o tund. Îmi amintesc prima dată când cineva a încercat să-mi facă o poză după ce barba îmi crescuse cam un centimetru. Deveneam destul de anxioasă când lumea se uita la mine, dar am ajuns la un punct în care pur și simplu am decis să nu-mi mai pese”, a mai dezvăluit tânăra.

Cu timpul, Dakota a devenit o persoană extrem de pozitivă, care se iubeşte mult şi care s-a reinventat sub brandul „Dakota, femeia cu barbă”.

Acum mă promovez ca Dakota, femeia cu barbă. Familia și prietenii mei m-au susţinut necondiţionat de-a lungul călătoriei mele de acceptare de sine. Şi urmăritorii mei de pe TikTok au fost nemaipomeniţi și îmi place să le răspund la întrebări, dar şi să primesc încurajări. Chiar dacă sunt non-binară, încă mă îmbrac foarte feminin și îmi place să mă machiez. Barba nu m-a împiedicat niciodată să fiu femeie, acum este parte din mine și mă bucur că am îmbrățișat-o”, a dezvăluit tânăra.

Citeste si „Mica Romă”, localitatea din Maramureş cu peisaje idilice şi obiective turistice unice şi bizare: şoseaua pe care maşinile coboară… la deal, poarta la care curge pălincă şi locurile care poartă urmele haiducului Pintea