Femeia de 33 de ani din Timiş, acuzată de terorism, a fost arestată peventiv

Femeia în vârstă de 33 de ani, bănuită de propagandă teroristă în favoarea unei organizații din Orientul Mijlociu, a fost arestată vineri. 

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 17:24
Femeia de 33 de ani din Timiş, acuzată de terorism, a fost arestată peventiv

Femeia, reținută joi de procurorii de la DIICOT Timișoara, a fost audiată mai multe ore. Aceasta eeste suspectată că a accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicații electronice, precum şi că deține astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste, potrivit Mediafax.

Procurorii spun că din 2019 suspecta a cunoscut un „proces treptat de radicalizare, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu”.

Citeşte şi: Românca acuzată de propagandă teroristă a fost reţinută de procurorii DIICOT

Aceasta ar fi accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, în scopul însușirii ideologiei, şi a promovat în mediul virtual, în mod repetat şi cu frecvență ridicată, mesaje de propagandă a ideilor şi conceptelor radical islamiste, specifice organizațiilor teroriste musulmane. Ea a folosit în acest scop diferite aplicaţii de mesagerie, sisteme informatice şi mijloace de comunicare electronică proprii.

„Astfel, prin intermediul unei reţele de socializare, utilizând diferite profile, suspecta a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni străini, proveniţi din areale cu problematică teroristă active, unii dintre ei suspecţi de apartenenţă la organizația teroristă din Orientul Mijlociu. Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, se arată în comunicat.