Femeia de 83 de ani, concediată anul trecut după ce presa a scris povestea ei, s-a întors la grădiniţă

Bunicuța Sofia s-a întors la muncă, la grădinița din localitatea Leurda, judeţul Gorj. Bătrânica de 83 de ani fusese concediată anul trecut după ce povestea ei a fost mediatizată, însă acum s-a întors printre copii. Bunicuţa face zilnic curat la grădiniţă, iar copiii o iubesc ca pe bunica lor.

RomaniaTV.net
10 sept. 2019, 12:43
Femeia de 83 de ani, concediată anul trecut după ce presa a scris povestea ei, s-a întors la grădiniţă

Sofia Chițoran are 83 de ani şi, de mai bine de patru decenii, trece zilnic pragul grădiniței din localitatea Leurda, judeţul Gorj. Anii mulți nu o mai lasă să stea dreaptă însă, chiar și așa bunicuța nu fuge de muncă. A fost tare supărată anul trecut când a fost concediată pe motiv că e prea bătrână, însă acum, la presiunea mass-mediei, tanti Sofia și-a recăpătat slujba.

„Sunt fericită că m-am întors. Eu cu ei am fost învatata de 41 de ani”, spune femeia.

Bunicuța nu se limitează la a face curățenie. Îi e drag să-i învețe pe copii până ajunge educatoarea la grădinița din satul Leurda.

„Mă uit la ei, parca sunt papusi. Sunt cuminti. Cand vin mai devreme, ii mai pun sa numere si ce cifra e aia, ii mai invat”, mai spune bătrâna. 

„Tanti Sofia e alaturi de ei in fiecare zi. Îsi face datoria, a fost foarte incantata cand s-a intâlnit cu copiii si copiii au fost bucurosi ca au revazut-o pe dansa”, spune educatoarea.

Peste câteva săptămâni, bunicuța Sofia va împlini 84 de ani. Bătrânica plănuiește să-și sărbătoreasca ziua alături de cei 19 copii de la grădiniță, cărora le va aduce tort.

„Numai sa fiu sanatoasa si o petrec bine cu copiii si cu doamna educatoare. Fac 84. Merg acolo (la gradiniţă n.red.) e a doua casa a mea”, a mai spus bătrâna.