Femeia din Bihor declarată decedată de un polițist a murit în spital

O femeie în vârstă de 76 de ani din Bihor, declarată decedată din greșeală de un polițist și lăsată în frig, a murit în spital. Bătrâna a intrat în stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitată.

26 nov. 2020, 17:32
Femeia din Bihor declarată decedată de un polițist a murit în spital
Incendiu în secţia ATI de la spitalului din Târgu Mureş. Mai mulţi pacienţi, în pericol

Femeia din Bihor declarată decedată de un om al legii a murit în spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Aceasta a murit miercuri, la ora 19;45, la spitalul Județean Oradea.

„Pacienta se simţea mai bine, miercuri, se pregăteau chiar să o externeze. Aseară a intrat în stop cardio-respirator şi nu s-a putut resuscita. La ora 19.45, a fost declarat decesul”, a declarat joi, pentru BIHOREANUL, directorul medical al Spitalului clinic Judeţean Oradea, Lucia Daina.

Citește și: Caz şocant în Bihor. O femeie declarată decedată de poliţist s-a trezit din „morţi” în faţa rudelor care se pregăteau să o înmormânteze

Conform BIHOREANUL, femeia în vârstă de 76 de ani din satul Beznea a ajuns la spital în data de 20 noiembrie, în comă profundă și în stare avansată de hipotermie, după ce un polițist a găsit-o căzută în casă cu o zi mai devreme . Acesta a stabilit singur că femeia a decedat, sunându-l pe medicul de familie al bătrânei, să vină să-i constate decesul.

Medicul de familie al bătrânei i-a spus polițistul că va ajunge mai târziu, iar omul legii a plecat, lăsând-o pe bătrână să zacă în locuinţa neîncălzită. De asemenea, bărbatul a anunțat atât rudele femii, cât și vecinii să pregătească înmormântarea, doar că femeia s-a trezit din morți în momentul în care aparținătorii au ridicat-o pentru a o așeza în sicriu.

Aceștia au chemat de urgență un echipaj al Ambulanței, care a preluat-o pe bătrâna aflată în stare gravă de hipotermie și au transportat-o la spital, unde a  fost internată la Secţia de Terapie Intensivă, în comă profundă.

Ulterior, starea de sănătate a bătrânei s-a îmbunătățit, însă nu pentru mult timp. Miercuri seara aceasta a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

Polițistul care a declarat decesul este certat penal într-un dosar pentru neglijență în serviciu, inițial fiind un dosar penal doar pentru faptă. Ulterior, cazul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Oradea, iar în prezent se află în ancheta proprie a unui procuror care a dispus începerea urmăririi penale împotriva poliţistului, care a fost pus sub învinuire sub acuza de neglijenţă în serviciu.