O bătrână care s-a rătăcit într-o pădure a fost salvată de un operator de telefonie mobilă. Angajatul a sunat-o pe femeie ca să îi facă o ofertă de abonament

Un operator de telefonie mobilă a salvat o femeie în vârstă de 85 de ani care s-a rătăcit într-o pădure. Angajatul o sunase pe bătrână ca să îi facă o ofetă de abnament.

12 oct. 2022, 22:07
O bătrână care s-a rătăcit într-o pădure a fost salvată de un operator de telefonie mobilă. Angajatul a sunat-o pe femeie ca să îi facă o ofertă de abonament

Femeia în vârstă de 85 de ani s-a rătăcit în drum spre casă. Salvarea a venit din partea unui operator de la o telefonie mobilă care o sunase pe bătrână să îi facă o ofertă pentru un abonament. Întâmplarea inedită a fost făcută publică de Ministerul Afacerilor Interne.

Citește și Bătrân înşelat de falşi angajaţi de la gaze. Hoţii au fost filmaţi în timp ce-i furau banii din casă VIDEO

”- Bună ziua, vă deranjăm cu o ofertă foarte avantajoasă! Dumneavoastră aveți o cartelă, nu v-ar interesa să treceți pe abonament?
– Nu știu, mamă, ce e aia. Am 85 de ani, nu mă pricep la ce zici. Acum nici nu știu pe unde sunt, că nu prea mai văd bine. Sunt pe undeva pe lângă sat.
– Adică v-ați rătăcit?
– Da! Cred că m-am rătăcit… Am luat-o pe o scurtătură și acum nu știu unde am ajuns.
– Rămâneți unde sunteți! Sun eu acum la 112, sigur vă ajută oamenii de-acolo!”, se arată într-o postare pe Facebook a MAI.

Imediat operatorul a sunat la 112 și a comunicat toate datele pe care le avea, dar și pe cele relatate de femeie. Acesta a reținut că localitatea din care este bătrâna ar fi un sat a cărui denumire începe cu litera „F” dintr-o zonă de munte.

”- Numărul de telefon este acesta și o cheamă…
Cei din dispecerat au dat imediat alerta către polițiștii din județ.
– Avem o femeie de 85 de ani care s-a rătăcit. Știm că stă într-un sat care începe cu litera F, este într-o zonă de munte. Femeie se numește… și are numărul de telefon…, noi am încercat să o apelăm, dar nu răspunde.

Valentin și Andrei au fost cei care au făcut imediat conexiunea dintre datele oferite prin apelul 112și persoana căutată.
– Știm noi despre cine e vorba, plecăm acum în căutarea ei! O sunăm și noi, poate ne răspunde, să sperăm că nu i se termină bateria”, se mai arată în postare.

În cele din urmă, după 40 de minute de căutări, femeia a fost găsită. Aceasta le-a spus polițiștilor că, deși nu mai vede bine, reușise să ajungă la rude în centrul satului, iar când a plecat spre casă a luat-o pe o scurtătură, așa cum făcuse de multe ori, dar s-a rătăcit în pădure. Ea le-a mărturisit oamenilor legii că din cauza fricii nu a reușit să răspundă la telefon.

Din fericire bătrâna nu a anut nevoie de îngrijiri medicale și a ajuns într-un final cu bine acasa.

”- Când vin copiii de la oraș, să nu le spuneți, că mă ceartă.
– Dar de ce nu vă mutați la ei? Stați singură aici? Cum vă descurcați?
– Ei tot îmi spun să merg acolo, dar nu vreau. Dacă plec, aici cine rămâne? Cum să-mi las casa goală?
– Nu vă e greu?
– Mai greu e dacă plec de aici. Mult mai greu.
– Să știți că o să venim să vă mai vedem.
– Aici sunt, mama. Aici mă găsiți.

Felicitări, Valentin și Andrei!

Felicitări operatorului call-center pentru prezență de spirit!”, se mai arată în postare.

Citește și Profesor reţinut după ce a agresat patru elevi în timpul orelor. O elevă are nevoie de mai multe zile de îngrijire