Femeie celebră din România, ajunsă în faţa instanţei în procesul lui Dani Mocanu. Cum a ajuns în această situaţie

Dani Mocanu s-a trezit cu dosar penal după un videoclip controversat, care i-au adus acuzaţia de incitare la ură sau discriminare, faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Acum, o femeie celebră de la noi, preşedinte al unei organizaţii care luptă pentru combaterea discriminării, a fost citată, în calitate de reprezentant al asociaţiei, în procesul manelistului.

10 feb. 2020, 10:22
Femeie celebră din România, ajunsă în faţa instanţei în procesul lui Dani Mocanu. Cum a ajuns în această situaţie

Viorica Oncioiu, preşedintele Asociației Europeană pentru Susținerea Drepturilor Omului – Combaterea Discriminării şi Corupţiei, a fost citată, în calitate de reprezentant al asociaţiei, în procesul lui Dani Mocanu, fiind considerată parte civilă în dosar. Aceasta a explicat că va renunţa la orice pretenţie în cadrul procesului penal, fiindcă nu doreşte ca numele ei să fie asociat cu cele ale unor personaje controversate.

Dani Mocanu, trimis în judecată. Clipul pentru care riscă puşcăria VIDEO

„Când am depus plângerea, am fost întrebată de procuror dacă mă constitui parte civilă şi am zis că da. Nici nu ştiam cine este Dani Mocanu. Acum, că dosarul a ajuns în instanţă, am fost citată să mă prezint la proces. Eu abia am revenit în ţară, am fost plecată şase luni, nu am timp de asemenea procese şi nici nu vreau ca numele meu să apară în asemenea dosare. Voi explica faptul că nu doresc să merg mai departe”, a explicat femeia pentru SpyNews.

Dani Mocanu renunţă la RELGIE. Motivul ŞOCANT pentru care a luat DECIZIA

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dani Mocanu, manelistul fiind acuzat de incitare la ură sau discriminare, faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: „În data de 24.07.2019 inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 de USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.