Femeie confirmată cu noul coronavirus în Hunedoara, amendată pentru că nu s-a izolat. Ce a făcut după ce s-a întors din Italia

O tânără de 26 de ani din judeţul Hunedoara, la care a fost confirmată marţi cu noul coronavirus (COVID-19), a fost amendată cu câteva zile înainte cu suma de 10.000 de lei. Femeia nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, deşi autorităţile i-au spus că trebuie să rămână acasă după ce s-a întors din Italia.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 07:09
Femeie confirmată cu noul coronavirus în Hunedoara, amendată pentru că nu s-a izolat. Ce a făcut după ce s-a întors din Italia

Femeia a fost transportată în cursul nopţii de marţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, a anunţat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică (CJCIP) Hunedoara. 

„Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa niciunui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune”, se arată într-un comunicat al CJCIP Hunedoara, conform Agerpres.

Potrivit medicilor, starea femeii este stabilă.

Miercuri, 6 martie, DSP Hunedoara a fost informată de conducerea spitalului şi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, care monitorizează persoanele aflate în izolare, că femeia de 26 de ani a fost internată cu dureri lombare. Tânăra a fost izolată în spital, fiind tratată de boala de care suferea.

Tânăra a fost amendată cu 10.000 de lei deoarece a părăsit, fără să anunţe, domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 ani de la momentul în care s-a întors din Italia.

Serviciul de gardă al DSP Hunedoara a fost informat, luni seara, că femeia are febră. Angajaţii DSP Hunedoara s-a deplasat şi a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID-19, care au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara, rezultatul pozitiv fiind primit marţi seara.

Pacienta a fost transportată, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Cazurile de coronavirus din Hunedoara

Cât despre celelalte două cazuri de infecţie cu coronavirus din judeţul Hunedoara, bărbatul de 45 de ani şi fiica acestuia, de 16 ani, se află sub supraveghere medicală la spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

„Amândoi au o stare generală bună, vor fi externaţi după două teste consecutive negative. În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul DSP Hunedoara”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, un copil de 6 ani şi jumătate, aflat în autoizolare, împreună cu mama sa, după ce s-au întors din Italia, pe 26 februarie, a prezentat febră şi durere la nivelul faringelui.

Mama şi fiul au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Deva unde au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase, într-un salon izolat. Celor doi li s-au prelevat probe ce vor fi analizate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

În judeţul Hunedoara erau izolate la domiciliu, marţi seara, 142 persoane şi niciuna în carantină.

Citeşte şi: Un nou caz de coronavirus în Bucureşti. Bilanţul oficial a ajuns la 30 de bolnavi în România


loading...