Medic de la Spitalul Gerota din Bucureşti, infectat cu coronavirus. Este contact al fostului ofiţer MAI

Autorităţile române au anunţat un nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus în Bucureşti. Este vorba despre o femeie de 43 ani care a intrat în contact cu barbatul infectat, internat la Spitalul MAI "Dimitrie Gerota". Potrivit unor surse România TV, femeia confirmată pozitiv cu coronavirus miercuri este medic la Spitalul Gerota, acolo unde a fost internat ofiţerul în rezervă al MAI. Este 

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 06:43
Medic de la Spitalul Gerota din Bucureşti, infectat cu coronavirus. Este contact al fostului ofiţer MAI

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 30 – lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Adrian Streinu Cercel, managerul de la „Matei Balş”, a făcut ANUNŢUL. Gestul BANAL care te scapă de CORONAVIRUS

Femeia de 43 de ani este a cincea persoană infectată după ce a intrat în contact cu ofiţerul în rezervă al MAI, internat la începutul lunii martie la Spitalul Dimitrie Gerota. 

Până acum fuseseră depistaţi pozitiv fiul, nora şi nepotul bărbatului de 60 de ani, dar şi o altă femeie care intrase în contact cu bărbatul, angajat al ADP Sector 4.  

Fostul ofiţer MAI a minţit că nu a călătorit în străinătate

Bărbatul infectat cu coronavirus de la Spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti are 60 de ani, este pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP sector 4. În 5 martie, el a fost internat în spital, cu simptome diferite de cele uzuale la infectarea cu coronavirus, însă le-a dezvoltat la trei zile de la internare. 

Prima oară când s-a simțit rău și a mers la spital a fost în data de 3 martie. A doua zi a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, când a și fost internat.

În seara zilei de 9 martie s-a stabilit că el are coronavirus și l-a răspândit altor persoane din jurul său. Între cei infectaţi sunt fiul, nora însărcinată în şapte luni şi nepotul.

Bărbatul declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării, când de fapt s-a întors în țară din Israel în data de 26 februarie. 

În urma anchetei epidemiologice, s-a aflat că acesta a împărțit mărțișoare în data de 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4, intrând în contact cu peste 120 de persoane.

Spitalul Gerota a fost închis, iar toate persoanele din instituție sunt testate.