Femeie de 77 de ani, salvată după 212 ore de la cutremurul devastator din Turcia. Bilanțul morților a depășit 41.000

Fatma Güngör a fost salvată după 212 ore de la producerea cutremur devastator de la începutul săptămânii trecute care a zguduit Turcia. Femeia în vârstă de 77 de ani a fost găsită noaptea trecută, sub ruinele unei clădiri care a avut 7 etaje, în Adıyaman.

15 feb. 2023, 11:32
Femeie de 77 de ani, salvată după 212 ore de la cutremurul devastator din Turcia. Bilanțul morților a depășit 41.000

Fatma Güngör a avut noroc. A fost scoasă de sub dărâmături după peste 200 de ore de la cutremurul cu magnitudinea 7.8 care a lovit Turcia. Echipele de salvatori erau pe punctul de a renunța când au auzit sunete dintre ruine.

Citește și: Povestea impresionantă a fetiţei siriene Jinan, salvată de sub dărâmături. Fotografia sa şi a fratelui său a devenit virală FOTO

“Sunt foarte emoţionat. Eram e punctul de a renunţa. Cineva din familie ne spusese să continuăm mâine (n.r. – miercuri) căutările. O persoană a spus: ‘Nu, să continuăm’. Eu le-am spus că este decizia lor: ‘Dacă spuneţi să continuăm, continuăm’. Venise timpul ca noi să mâncăm. Nici nu am apucat să mâncăm, ne este foarte foame, ni s-au crăpat buzele, dar slavă Domnului totul s-a terminat cu bine”, a afirmat unul dintre membrii echipelor de salvatori.

Citește și: Miracolele dintre ruine! Fiu în lacrimi după ce mama sa a fost salvată dintre dărâmături după 176 de ore de la cutremurul din Turcia

Președintele turc Tayyip Recep Erdogan a promis că va continua cu eforturile de salvare și recuperare a victimelor la mai bine de o săptămână după cutremur, potrivit Reuters.

Numărul total de morți în Turcia și Siria a depășit 41.000, iar mulți supraviețuitori se confruntă cu temperaturi de iarnă aproape de îngheț, rămași fără adăpost din cauza devastării orașelor din ambele țări.

Evaluarea daunelor clădirilor afectate de cutremure va fi finalizată într-o săptămână, iar reconstrucția va începe în câteva luni, a spus Erdogan.

„Vom reconstrui toate casele și locurile de muncă, distruse sau devenite de nelocuit de cutremur, și le vom preda proprietarilor de drept”, a adăugat președintele turc. Peste 105.000 de persoane au fost rănite în urma cutremurului, a spus el, peste 13.000 fiind încă tratate la spital.