Femeie dispărută de mai multe luni, găsită îngropată în curtea unei case din Timiş. Variantele luate în calcul de criminalişti

Scene înfiorătoare în localitatea Variaş din judeţul Timiş. O femeie dispărută încă din luna martie a fost descoperită îngropată în grădina casei. Unul dintre cei doi fii ai victimei, care are probleme psihice, le-a spus poliţiştilor că fratele său şi-a omorât mama. Criminaliştii spun că iau în calcul toate ipotezele, scrie Opinia Timişoarei.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 05:15

Trupul neînsufleţit al femeii de 70 de ani a fost preluat de medicii legişti pentru autopsie, fiind găsit în stare avansată de putrefacţie. Anchetatorii încearcă să afle acum dacă bătrâna a murit din cauza naturale sau dacă a fost ucisă.

Poliţiştii au fost alertaţi despre dispariţie de către rudele femeii care au spus că nu au mai văzut-o pe pensionară de mai mult timp. Anchetatorii au mers la casa femeii din localitatea Variaş, unde aceasta locuia împreună cu cei doi fii.

Unul dintre ei, care are probleme psihice, le-a spus oamenilor legii că şi-ar fi văzut mama dezbrăcată într-o anexă a casei şi se teme că fratele lui ar fi ucis-o, notează Opinia Timişoarei. În schimb, celălalt fiu a susţinut că mama sa ar fi plecat, înainte de declanşarea pandemiei, să muncească în Austria şi că încă din luna martie nu mai ştie nimic despre ea.

Criminaliştii au făcut cercetări în locuinţă, însă nu au găsit nici măcar o pată de sânge. Ulterior, au decis să-l supună pe bărbatul acuzat testului cu detectorul de munciuni, pe care nu l-a trecut.

Miercuri seara, investigatorii s-au întors în gospodăria din Variaş, unde au adus de la Sibiu un câine de urmă, special dresat, pentru a găsi indicii care să ducă la găsirea femeii. Nu a durat mult până când a fost descoperit cadavrul îngropat al femeii de 70 de ani.

Anchetatorii iau în calcul ipoteza potrivit căreia fiul sănătos şi-ar fi ucis mama. De asemenea, nu este exclusă nici varianta ca femeia să fi murit din cauze naturale, iar fiul să nu fi anunţat autorităţile pentru a-i putea încasa pensia.

Bărbatul a fost reţinut şi dus în arestul IPJ Timiş. Între timp, poliţiştii aşteaptă concluziile medicilor legişti.

Oraşele se închid rând pe rând din cauza coronavirusului. Restricţii în mai multe zone din România