Femeie prinsă la furat de carne în supermarket. Ce pedeapsă i-au stabilit magistraţii

Cu preţuri care cresc de la o zi la alta, sărăcia ia amploare în România. Dacă, în anii trecuţi, vizate de hoţi erau produsele scumpe, fie ele alimentare sau nealimentare, în ziua de azi, se fură alimente de bază. Şi, adesea, hoţii nu mai sunt profesionişti, ci români obişnuiţi care se luptă să supravieţuiască.

22 dec. 2022, 17:43
Femeie prinsă la furat de carne în supermarket. Ce pedeapsă i-au stabilit magistraţii

O femeie prinsă la furat într-un magazin LIDL din Alba Iulia. Femeia a sustras din vitrinele frigorifice două pachete cu carne în valoare de 67 de lei, dar nu a reuşit să iasă cu ele din magazin. Le-a ascuns în geantă şi a reuşit să treacă de casa de marcat, dar a fost oprită de oamenii de la pază.

Femeie prinsă la furat de carne în supermarket

Potrivit motivării instanței, ”se constată că la data de 19.09.2022, în jurul orei 13:00, în timp ce se afla în incinta magazinului Lidl din Alba Iulia, str. Lalelelor, suspecta a luat de pe rafturi 2 caserole cu carne, pe care le-a ascuns în geantă.

Ulterior, suspecta a trecut de casele de marcat fără a achita produsul, fiind oprită de către agentul de pază. De asemenea, s-a precizat că valoarea prejudiciului produs este în cuantum de 67 lei, acesta fiind recuperat prin restituirea bunului sustras”, se arată în motivarea instanței, potrivit alba24.ro

Ce au decis magistraţii

Magistrații s-au pronunţat în data de 15 decembrie. Aceștia au ținut cont de faptul că femeia şi-a recunoscut vina și de faptul că prejudiciul a fost recuperat şi au admis cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală. Astfel, dosarul a fost închis.

Citeste si Salamul, untul și cașcavalul sunt printre cele mai furate produse din magazine. Acestea au ajuns să aibă sisteme antifurt

Carne de vită cu antifurt la Lidl în Bucureşti

Decizie-şoc după ce pachetele dispăreau de la raft fără a fi plătite luată de un supermarket LIDL din Bucureşti după ce s-a constatat că tot mai multe pachete de carne dispăreau de pe rafturi.

Managerii unui magazin Lidl din cartierul Ghencea au decis să monteze sisteme antifurt pe pachetele de carne de vită după ce marfa a început să dispară din lăzile frigorifice fără a fi achitată la casele de marcat.

Nu este singurul caz de acest gen din România. În ultimii ani, mai multe hipermarketuri din România au montat sisteme antifurturt pe multe produse alimentare mai scumpe.

S-au montat sisteme antifurt pe caşcaval, salamuri după ce unii români au furat produsele alimentare fie pentru consumul propriu, fie pentru a le vinde mai departe.

Citeste si Cinci bărbați din Dej au fost arestați după ce au furat hârtie igienică în valoare de 45.000 de euro