Fenati se retrage din motociclism după ce a acţionat frâna unui rival

Italianul Romano Fenati a decis să se retragă din motociclism la vârsta de 22 de ani, după ce a fost dat afară de echipa lui pentru că a acţionat frâna motocicletei unui adversar, la MP al statului San Marino.

RomaniaTV.net
11 sept. 2018, 13:10
Fenati se retrage din motociclism după ce a acţionat frâna unui rival

„Am terminat cu vampionatul mondial de motociclism. Nu voi mai concura. Nu mai este lumea mea… E prea multă nedreptate, am greşit, este adevărat, dar am cerut iertare tuturor. Vrei să-mi vezi casca şi combinezonul? Este o dungă lungă neagră: cauciucul lui Manzi. M-a atacat de trei ori şi el putea să mă ucidă, aşa cum aţi spus voi (n.r. – de Fenati). Eu m-am gândit să-i fac la fel: îţi arăt că pot fi la fel de josnic ca tine. Jur că niciodată nu m-am gândit să-i fac rău. Sunt piloţi care pun în pericol vieţile altora în fiecare duminică şi nimeni nu zice nimic. Anul trecut, am fost singurul care nu am fost penalziat pentru comportamentul meu, am pilotat curat, toată lumea ştie asta”, a declarat Fenati, într-un interviu acordat publicaţiei La Repubblica.

Marinelli Snipers Team a anunţat, luni, excluderea din echipă a sportivului Romano Fenati, după ce acesta a acţionat frâna motocicletei unui adversar, în timpul cursei de Moto2 din cadrul Marelui Premiu al statului San Marino.

Fenati avea o înţelegere cu producătorul de motociclete MV Agusta, pentru a face din echipa de Moto2 ce urmează a fi lansată anul viitor. Însă gestul lui de duminică a pus capăt acestei înţelegeri.

Mai mult, lumea motociclismului a cerut suspendarea pe viaţă a lui Fenati.

Italianul Romano Fenati a comis, duminică, un gest iresponsabil, în timpul cursei de Moto2, clasă anticameră a MotoGP, din cadrul Marelui Premiu al statului San Marino. Fenati a acţionat frâna motocicletei compatriotului său Stefano Manzi, în timp ce ei rulau cu peste 200 de kilometri pe oră pe linia dreaptă a circuitului de la Misano. Pentru gestul său, Fenati a fost descalificat şi suspendat două curse.

Romano Fenati nu este la primul incident de acest fel. Italianul a fost exclus din echipa de Moto3 patronată de multiplul campion mondial Valentino Rossi, Sky VR46, pentru „comportament care încalcă linia disciplinară a team-ului”.

În 2015, Fenati a lovit cu piciorul un adversar în turul de încălzire al unuei curse de Moto3.