Fenechiu, despre Dobre: Am fost nemulţumit de bâlbâiala de la MAI, dar e exagerată urmărirea penală

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, că şi-a exprimat nemulţumirea legată de activitatea fostului ministru Victor Paul Dobre şi de adresa către CC, făcând acest lucru în interiorul partidului, dar a menţionat că nu vede ca acesta să fi încălcat legea "vreo clipă".

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 15:57
Fenechiu, despre Dobre: Am fost nemulţumit de bâlbâiala de la MAI, dar e exagerată urmărirea penală

Fenechiu a fost întrebat despre conţinutul stenogramelor apărute în presă şi care relatau despre momentul demisiei din funcţia de ministru delegat al Administraţiei a lui Victor Paul Dobre.

„Eu i-am spus ceva domnului Dobre în interiorul organizaţiei noastre, Traian Băsescu a spus nişte lucruri unor oameni şi unor instituţii în văzul tuturor, ameninţări mult mai grave decât cele pe care le-am făcut eu de pe umila mea poziţie, către un coleg despre care am considerat la un moment dat că nu şi-a făcut treaba aşa cum trebuia să o facă. (…) Asta a fost şi nemulţumirea mea în acea şedinţă, faptul că a existat o bâlbâială în interiorul Ministerului Administraţiei şi Internelor în ceea ce priveşte răspunsul către Curtea Constituţională”, a explicat Fenechiu.

El a susţinut că a avut acelaşi punct de vedere cu cel exprimat luni de Ioan Rus, respectiv acela că ministerul nu-şi putea asuma o cifră exactă a numărului real de alegători cuprinşi în listele electorale permanente.

Consider şi eu total exagerată începerea unei urmăriri penale împotriva unui fost ministru care nu văd ce lege a încălcat vreo clipă„, a mai comentat Fenechiu, legat de solicitarea adresată de Parchet Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, Fenechiu a arătat că, în situaţia în care erata Curţii Constituţionale asupra deciziei privind contestaţiile aduse referendumului din 29 iulie este una „ilegală”, atunci CC are „o gravă problemă de imagine”.

Dacă într-adevăr erata este ilegală, mi se pare o gravă problemă de imagine împotriva unei instituţii care stă ca o umbrelă a tot ceea ce înseamnă legiuitor în România. N-ar avea dreptul această instituţie să se decredibilizeze în felul ăsta, dar dacă e sau nu legală acea erată cred că mai puţin contează. Important este acum să vedem câţi cetăţeni trebuie să fie înscrişi pe listele electorale în România, dacă sunt peste 16,8 milioane e o discuţie, dacă sunt sub 16,8 milioane e o altă discuţie. Restul e can-can”, a comentat Fenechiu.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Victor Paul Dobre îi spunea unui anume „Vlad” că „Vela, ăla de la Prahova şi Fenechiu m-au făcut zob” şi că se pregăteşte „o nebunie întreagă”, iar acesta îl întreba dacă nu ar fi mai bine să fugă „din acest grup infracţional organizat”.

Fostul ministru delegat pentru Administraţie îi spunea lui „Vlad”, într-o discuţie telefonică din seara zilei de 3 august, că a vorbit cu Daniel Chiţoiu, iar acesta l-a anunţat că Victor Ponta şi Crin Antonescu au hotărât că este mai bine să îşi dea demisia, potrivit referatului prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru Victor Paul Dobre.