Fenechiu: Nu scrie în nicio lege din România că eu sunt incompatibil cu funcţia de ministru

Relu Fenechiu consideră că nu este incompatibil cu funcţia de ministru şi declară că în nicio lege din România nu scrie aşa ceva, el precizând din nou că este trimis în judecată pentru o faptă de complicitate la abuz în serviciu "şi atât".

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 12:13
Fenechiu: Nu scrie în nicio lege din România că eu sunt incompatibil cu funcţia de ministru

„Punctul meu de vedere oficial este că eu consider că nu sunt incompatibil cu această funcţie. Faptul că sunt trimis în judecată pentru o faptă de complicitate la abuz în serviciu şi atât, de pe vremea când nu eram nici ministru, nici măcar parlamentar… nu scrie în nicio lege din România că eu sunt incompatibil cu această funcţie„, a spus Fenechiu, în urma raportului prezentat de Comisia Europeană.

Întrebat de jurnalişti dacă pentru imaginea ţării „dă bine”, Fenechiu a răspuns: „Câte nu dau bine pentru imaginea ţării, câte dau mult mai rău…”.

Citeşte şi Ponta, după întâlnirea cu Barroso: Fenechiu va DEMISIONA dacă va fi găsit vinovat de prima instanţă

Comisia Europeană aşteaptă să constate în continuare progrese în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, dar şi ca politicienii să ofere un exemplu „dându-se la o parte” atunci când există acuzaţii de corupţie sau decizii privind integritatea, a declarat, luni, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta.

Comisia Europeană a modificat textul raportului MCV publicat miercuri, formula „dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie” fiind înlocuită cu „în rândul noilor miniştri există două cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal”.