Feng shui si luna plina albastra

Diana Roman, expert feng shui si Ba Zi și membru asociat Interrnational Feng Shui Association Singapore dezvăluie care sunt modurile în care ne afectează luna plină albastră care va avea loc în aceste seri.

31 aug. 2023, 18:21
Feng shui si luna plina albastra
Feng shui si luna plina albastra

Energia din interiorul caselor noastre este strans legata de luna si de soare. Pe masura ce pamantul se misca pe orbita sa in decursul anului, si energia din casa se schimba. Fazele diferite ale lunii reprezinta pozitionarea lunii in relatie cu orbita pamantului. Fiecare faza contine un anumit tip de energie.

Citește și: Feng shui și tranziția către perioada 9

Luna are o energie Yin, feminina, pasiva, subtila, rece. Soarele are o energie Yang, activa, masculina, pasionala. Energia din casa ta poate reflecta atat echilibrul, cat si dezechilibrul acestor energii.

Daca in casa ta predomina energia Yin, te vei simti in siguranta, vei avea liniste, pace, calm si o buna odihna. Daca energia solara este mai puternica, vei simti acolo energizare, activare, uneori haos, vei simti ca lucrurile se misca cu viteza in viata ta. Nici una nu este superioara celeilalte,important este echilibrul. Luna plina este momentul de maxim Yin, cand energia Yang este la cote minime.

Exista nenumarate ritualuri de luna plina. Bineinteles ca acestea nu sunt ” ritualuri feng shui”, dar practicarea lor poate ajuta la echilibrarea energiei. Unul din ele recomanda sa scapi de 27 de lucruri inutile din casa. Acest lucru simbolizeaza faptul ca vei crea spatiu pentru lucrurile ce vor veni, in acelasi timp detasandu-te de ceea ce te tine ancorat de trecut.

O idee buna ar fi sa iti cureti oglinzile, care pastreaza memoria evenimentelor la care au fost martore, si geamurile, care reprezinta ochii prin care vedem lumea. Dupa curatarea prin mijloacele obisnuite, poti stropi suprafetele vitrate cu putina apa sfintita.

Daca doresti ca visurile tale sa devina realitate, este extrem de important sa vezi lucrurile cu claritate. Si la asta te ajuta si geamurile.

O alta recomandare ar fi sa cureti sub pat. Patul este fundatia sanatatii noastre si a grijii de sine, astfel incat ai putea arunca lucrurile vechi de sub pat, ai putea matura, aspira si misca patul cu cativa centimetri. Poti folosi un bol tibetan al carui sunet misca si purifica energiile de sub pat. Sunetul metalic are proprietatea de a patrunde in materie pana la nivel de atom.

Dar ce inseamna luna plina albastra? Este o denumire care indica faptul ca intr-o luna gregoriana apare de doua ori luna plina. Si pentru ca in acea luna energia maxima Yin se manifesta de doua ori, iar Yang-ul, cel ce aduce lumina si viata este mai slab aspectat, solutia ar fi sa acordam atentie sporita curatarii oricarei energii rele, negative. Dar cum stii ca ai in casa energie negativa? Aceasta se manifesta in viata ta prin mai multe feluri: piedici, amanari, lipsa de energie, apatie, boala, devitalizare, ghinioane dese, pierderi de lucruri, vise urate sau chiar cosmaruri, insomnie, nealiniere, lipsa de progres in viata profesionala, relatii triste, sentimentul ca mai este cineva in camera, zgomote suspecte noaptea, etc.

Citește continuarea articolului AICI

Citește și: De ce este bine să ai aloe vera la tine în casă. Iată ce spun maeștrii Feng Shui despre plantele care nu trebuie să lipsească din căminul tău