Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă în Timiş, grindină la Braşov VIDEO

Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă pe un câmp din apropierea Timişoarei. Judeţul Timiş se află sub cod galben de caniculă până pe 1 august.

30 iul. 2021, 18:07
Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă în Timiş, grindină la Braşov VIDEO
Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă în Timiş

Fenomene meteo extreme în România. Un şofer a surpins, vineri după-amiază, o tornadă pe un câmp din apropierea localităţii Remetea Mare.

Fenomene meteo extreme în România

În imaginile suprinse se observă cum vartejul inalt de aproximativ 10 metri se misca ametitor pe marginea Drumului National 6 Timisoara – Lugoj, deşi vântul abia dacă adia.

Bărbatul pune fenomenul pe seama faptului ca in apropiere este un pasaj rutier, care ar putea amplifica felul in care se manifesta curentii de aer in zona, dar si prezenta unui depozit de materiale de constructie, relatează opinia timişoarei.

De asemenea, mai multi şoferi aflaţi în zonă au încetinit pentru a urmări fenomenul meteo extrem.

Potrivit meteorologilor, judeţul Timiş se află sub atenţionare cod galben de caniculă până la 1 august. Temperaturile se situeaza intre 32 si 38 de grade Celsius.

În timp ce judeţul Timiş este sub cod galben de caniculă, furtunile şi inundaţiile au făcut ravagii în judeţul Braşov. Zeci de case și gospodării au fost distruse de puhoaie, mai multe străzi au fost inundate, iar un stâlp de electricitate a luat foc din cauza trăsnetului.

Așa cum au avertizat meteorologii, instabilitatea atmosferică a creat probleme într-o parte a județului Brașov. Astfel, după cum se vede în imaginile preluate de pe INFO TRAFIC jud. BRAȘOV, carosabilul a fost inundat în Zărnești, apa revărsându-se și pe trotuar.

La Moieciu a căzut grindină, în această seară, după cum se vede într-un filmuleț de pe contul de Facebook Meteoplus.

Județul Brașov, Moieciu ⛈️⚡⛈️⚡

Posted by Meteoplus on Friday, July 30, 2021

Citeşte şi Vremea face ravagii în ţară: drumuri blocate, străzi înghiţite de ape şi copaci smulşi din rădăcini. Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi

Prognoza meteo 31 iulie. Temperaturi sufocante, dar şi ploi şi vijelii la final de săptămână

SAMBATA. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a ţãrii, iar în regiunile vestice, sudice şi pe alocuri în restul teritoriului va fi caniculã. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 13 grade.

Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, la munte, local în nord-vestul, centrul, sudul ţãrii şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi grindinã.

Citeşte şi România lovită de CANICULĂ, românii se răcoresc în fântâni arteziene. VIDEO Temperaturile resimţite vor ajunge aproape de 50 de grade

BUCURESTI. Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri în cursul serii, când vor fi posibile fenomene specifice instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

DUMINICA. Va fi caniculã în cea mai mare parte a ţãrii, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 12 grade.

Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi noaptea, la munte, local în regiunile vestice, nordice, centrale şi izolat în restul teritoriului vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat grindinã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.