Vremea face ravagii în ţară: drumuri blocate, străzi înghiţite de ape şi copaci smulşi din rădăcini. Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi

Vremea face ravagii în ţară. În judeţul Braşov mai multe drumuri au fost blocate din cauza aluviunilor căzute de pe versanţi şi a copacilor smulşi de vântul puternic. De asemenea, probleme au fost şi în Iaşi. În Bucegi, platoul a fost acoperit de grindină. Acelaşi lucru s-a întâmplat și pe străzile din Sinaia,

29 iul. 2021, 21:16
Vremea face ravagii în ţară: drumuri blocate, străzi înghiţite de ape şi copaci smulşi din rădăcini. Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi
Vremea face ravagii în ţară: drumuri blocate, străzi înghiţite de ape şi copaci smulşi din rădăcini. Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi

Vremea face ravagii în ţară. Mai multe drumuri din judeţul Braşov sunt blocate din cauza aluviunilor căzute de pe versanţi şi din cauza copacilor care au căzut pe şosele.

Vremea face ravagii în ţară

Pe DN73F – localitatea Moieciu de Sus (jud. Brașov), traficul este blocat din cauza a aluviunilor de pe versant, ajunse pe partea carosabilă. De asemenea, probleme sunt şi pe DN73, la km 103 – Fundata (jud. Brașov). Şi aici circulaţia este blocată după ce mai mulţi copaci au căzut pe şosea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, autorităţile intervin pentru remedierea situaţiei.

„Circulația este grav afectată în acest moment pe DN73 în zona localității Fundata, județul Brașov, din cauza unei ploi torențiale care a rupt mai mulți copaci și a adus aluviuni pe partea carosabilă. Echipele DRDP Brașov intervin pentru remedierea situației dar până atunci vă rugăm să circulați cu prudență în această zona”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

În Bucegi, platoul a fost acoperit de grindină, Același lucru s-a întâmplat și pe străzile din Sinaia, iar în Brașov, din cauza fulgerelor, un stâlp de electricitate a fost cuprins de flăcări.

 

Momente de panica au fost şi la Vatra Dornei! O tornadă a fost surprinsă de mai mulți localnici.

Vântul puternic a făcut ravagii şi în Iaşi. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină de vântul puternic, blocând traficul.

Potrivit meteorologilor, vremea se menţine caniculară în următoarele zile, dar nu scăpăm nici de ploi şi vijelii, în special spre seară şi la noapte. Vineri se anunţă temperaturi în jur de 40 de grade în mai multe zone.

Citeşte şi Grindina a făcut praf zeci de maşini în Italia. În România, două persoane au fost lovite de fulger VIDEO

Cum va fi vremea în weekend

SAMBATA: Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza în zonele montane şi în regiunile nordice, centrale şi nord-estice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiţii de grindinã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, când vor fi condiţii sã aparã fenomene asociate instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

DUMINICA: În cea mai mare parte a ţãrii, vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-sud-vest a teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar dupã-amiaza şi noaptea, la munte, în regiunile nord-vestice şi pe arii mai restrânse în cele nordice şi centrale vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat cãderi de grindinã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 21…23 de grade.

Citeşte şi România lovită de CANICULĂ, românii se răcoresc în fântâni arteziene. VIDEO Temperaturile resimţite vor ajunge aproape de 50 de grade