Ferentari, raiul drogaţilor. Toxicomanii se injectează în stradă, Poliţia este neputincioasă VIDEO

Minunea închiderii magazinelor de vise din apropierea şcolilor din Ferentari a ţinut fix trei zile. O echipă România TV a avut nevoie de doar o oră pentru a constata că industria care livrează iluzii la plic şi la seringă duduie.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 09:14
Ferentari, raiul drogaţilor. Toxicomanii se injectează în stradă, Poliţia este neputincioasă VIDEO

În Ferentari, drogaţii îşi injectează doza de care au atâta nevoie chiar în mijlocul străzii, în vreme ce autorităţile îşi arată din nou limitele.

Reporterii România TV au realizat un material filmat cu camera ascunsă care arată că închiderea magazinelor de vise a fost doar o sperietură de moment pentru consumatorii de etnobotanice.

Chioşcurile controlate de poliţişti după reportajul difuzat de România TV săptămâna trecută s-au redeschis. Vânzătorii sunt, însă, mult mai prudenţi, oferind marfa doar clienţilor fideli. După ce îşi cumpără drogurile, toxicomanii îşi injectează doza în văzul tuturor, chiar lângă magazin.

Degeaba încearcă oamenii să îi îndepărteze din zonă pe drogaţi pentru a-şi feri proprii copii de asemenea imagini. Chiar şi toxicomanii spun că ar pleca, dar nu au unde. „Dacă nu face centre de-alea de drogaţi, cum e afară… un azil de-ăla în parc…„, spune un tânăr care îşi injectează doza în plină stradă.

Echipa România TV a încercat să informeze un echipaj de poliţie care patrula prin zonă, dar oamenii legii au ignorat sesizarea. Poliţiştii spun că n-au soluţii: drogaţii sunt prea mulţi, iar magazinele de vise sunt legale. „Efectiv n-avem ce să le facem. Inclusiv sistemul de pază este legal acolo. În ziua în care dumneavoastră aţi filmat a fost control de la Crimă Organizată. Luăm plicul cu substanţa şi o trimitem la analiză. Vine răspunsul înapoi: «Substanţele sunt legale, nu intră în categoria substanţelor de risc»„, spun cei de la secţie.