Ferrari Enzo, făcut zob într-un accident în Olanda. Un mecanic a distrus modelul de peste 3 milioane de euro

Un Ferrari Enzo, un model extrem de rar, a fost distrus într-un accident violent într-un orăşel din nordul Olandei. Maşina ce valorează peste trei milioane de euro se afla în teste, iar la volan se afla un mecanic.

20 ian. 2022, 00:02
Ferrari Enzo, făcut zob într-un accident în Olanda. Un mecanic a distrus modelul de peste 3 milioane de euro

Accidentul în care a fost compromisă supermaşina Ferrari Enzo a avut loc marţi în localitatea Baarn din nordul Olandei. Bolidul, condus de un mecanic, s-a ciocnit violent de un copac de pe marginea drumului, scrie Daily Mail.

Şoferul maşinii ar fi fost mecanic la un dealer Ferrari din zonă. Cel mai probabil, Ferrari-ul ar fi fost în proprietatea dealerului deoarece numele de înmatriculare au fost identificate ca fiind „de garaj”.

Deocamdată, anchetatorii olandezi spun că nu e clar nu s-a produs accidentul pe autostrada N221 din Baarn. Maşina a părăsit caorsabilul, a lovit un copac, iar în urma impactului, ambele roţi de pe partea pasagerului au fost smulse.

Citeşte şi: Un copil de 11 ani conduce un Ferrari pe o stradă publică. Imaginile au scandalizat întreaga ţară

De asemenea, airbag-urile s-au declanşat în interior, bările din faţă şi cele din spate au fost grav avariate.

Şoferul care conducea maşina Ferrari Enzo a scăpat ca prin minune, fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Cu 651 de cai putere, modelul Ferrari Enzo este considerat unul extrem de rar deoarece au fost construite doar 399 de exemplare în perioada 2002-2004. De asemenea, un astfel de bolid a fost realizat pentru Papă.

În 2002, preţul de vânzare pentru un Ferrari Enzo a fost de aproape 909.000 de euro. Însă în prezent un astfel de exemplar costă aproximativ 3 milioane de euro. Pe 11 august 2021, un Enzo cu puțin peste 500 km la bord a fost vândut cu suma de 3,8 milioane de euro.

foto: Autoblog.nl

Citeşte şi: Anamaria Prodan lansează un nou tir de denigrări la adresa lui Reghecampf: „Nevastă-ta ţi-a făcut cadou Ferrari, ceas valoros, că aveai o tigaie la mână. Tu, la 50 de ani, te îmbraci ca un maimuţoi. Băi, dementule! Băi, penibilule!”