Fetiţă de 10 ani, găsită legată de un stâlp de lângă casă. Ce explicaţie au dat părinţii. Poliţia a deschis dosar penal

Un fetiţă în vârstă de 10 ani, din Iaşi, cu probleme psihice, a fost găsit de o patrulă a Poliţiei Locale, legată cu un material textil de un stâlp din apropierea casei sale. Copilul şi mama lui se află în prezent internaţi în spitalul de pediatrie din Iaşi. Poliţia a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, fiind sesizată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului din Iaşi. 

RomaniaTV.net
22 iul. 2018, 08:25
Fetiţă de 10 ani, găsită legată de un stâlp de lângă casă. Ce explicaţie au dat părinţii. Poliţia a deschis dosar penal

Reprezentanţii Poliţiei Locale au sesizat Poliţia după ce au descoperit, în timpul unei patrule de rutină în cartierul Cicoarei, că într-o gospodărie improvizată pe malul Bahluiului un copil este ţinut legat de un stâlp din apropierea casei improvizate din carton, în care locuieşte cu părinţii. 

Mama fetiţei le-a declarat poliţiştilor că obişnuieşte să o lege pe copilă cu un batic de un stâlp de lemn atunci când merge să ia apă, de teamă ca fetiţa să nu se rănească. 

„Am fost sesizaţi de către Poliţia Locală cu privire la faptul că o minoră de 10 ani era legată cu un material textil de stâlpul din lemn al unei case făcută din cartoane. Mama le-a spus poliţiştilor că minora are probleme psihice şi, pentru a nu risca să fugă în pădure sau să iasă pe stradă şi să fie accidentată de maşini, când pleacă după apă, o leagă cu un batic de un stâlp”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, pentru România TV.

Copilul şi mama au fost duşi la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, în acest caz fiind sesizată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului din Iaşi.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.