Fetiță de doar o lună abandonată de mama de 22 de ani pe un câmp. ”Am văzut-o cum se mişca. O mânuţă se ridica”

O fetiţă în vârstă de cinci săptămâni a fost găsită, marţi, într-un şanţ de pe marginea unui drum judeţean din Sibiu. Câțiva angajați ai primăriei care făceau curățenie în zonă au auzit-o plângând. Bebelușul a fost preluat de ambulanță, fiind internat la Spitalul de Pediatrie din Mediaş. În urma verificărilor a fost identificată și mama copilei, o femeie în vârstă de 22 ani, care este acum cercetată pentru abandon şi rele tratamente aplicate minorului. După ce va fi externată, fetiţa va fi dată în plasament la un asistent maternal. 

08 mart. 2023, 08:29
Fetiță de doar o lună abandonată de mama de 22 de ani pe un câmp. ”Am văzut-o cum se mişca. O mânuţă se ridica”

O fetiţă de cinci săptămâni a fost găsită abandonată într-un şanţ de pe marginea DJ 141A, la intrarea în localitatea Boarta, județul Sibiu. Copilul era îmbrăcat într-un combinezon şi avea alături cu o sticlă cu lapte. Au găsit-o mai mulți angajați de la primărie care făceau curățenie în zonă.

”Aici jos era bebeluşul aşezat aşa şi sticla de lapte undeva aici. Am văzut-o cum se mişca. O mânuţă care se ridica. E un lan de câmp, acolo este o fermă, sunt o grămadă de animale sălbatice. Am fost îngerii ei păzitori”, a povestit cel care găsit-o pe fetiță, pentru observatornews.ro.

Au luat fetița și au pornit cu ea spre Primărie. Angajatul a mai povestit că pe drum s-au întâlnit cu mama copilei. Inițial femeie a negat că est copilul ei, dar la insistențele oamenilor ar fi recunoscut că ea a abandonat-o. Le-ar fi spus că s-a certat cu iubitul ei, iar bărbatul a dat-o afară din casă.

Citește și: O româncă și bebelușul ei de 9 luni, victimele unui accident de pe o șosea din Bulgaria. Șoferul vinovat are numai 19 ani

”A zis că concubinul a agresat-o fizic. A bătut-o, a scos-o afară din casă. Şi-a dat seama că nu are cu ce să întreţină copilul. Era foarte convinsă că vrea să renunţe. ‘Doamne, Dumnezeule, ce noroc pe bebeluş. Putea să-l mănânce câinii. Noi acolo avem o ceată de câini. Aia nu se mai numeşte mamă.”

Poliţiştii, chemaţi de ei, au transportat-o pe fetiţă la Postul de Poliţie din Axente Sever, de unde a fost preluată de o ambulanţă care  a transportat-o la Pediatrie Mediaş, pentru investigaţii suplimentare.

”Starea medicală a fetiţei era relativ bună, fără mărci vizibile traumatice şi fără semne de hipotermie”, au menţionat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Sibiu.

Citește și: VIDEO Imagini terifiante cu un bebeluș salvat în ultima clipă! Fetița fusese aruncată la gunoi de propria mamă

La scurt timp, a fost identificată și mama fetiței. Este vorba despre o femeie de 22 de ani din Târnava. Polițiștii au decis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abandon de familie şi rele tratamente aplicate minorului.

”La faţa locului, poliţiştii au constatat că este vorba despre o fetiţă de vârstă fragedă, mama acesteia fiind identificată şi depistată în foarte scurt timp. Este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava. Mama şi fiica au fost transportate la Spitalul Municipal Mediaş, fetiţa în vârstă de 5 săptămâni rămânând internată”, a precizat IPJ Sibiu.

În acest caz, au fost anunţaţi şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu.

”Reprezentanţii DGASPC Sibiu s-au deplasat în regim de urgenţă la sediul Poliţiei Târnava pentru a discuta cu mama minorului, care a fost identificată de reprezentanţii Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu mai doreşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului. În momentul de faţă, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaş. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgenţă a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală. Ţinând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijenţă, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părinteşti a mamei”, au transmis, la rândul lor, reprezentanţii DGASPC Sibiu.