Fetiță româncă de 12 ani, vândută de părinții în Spania pe 3.000 de euro. Autoritățile au intervenit de urgență

Părinții români ai unei fetițe de 12 ani au fost arestați în Spania, după ce au încercat să o vândă pe copilă contra sumei de 3.000 de euro. Autoritățile au intervenit imediat pentru salvarea minorei.

27 feb. 2024, 23:48
Fetiță româncă de 12 ani, vândută de părinții în Spania pe 3.000 de euro. Autoritățile au intervenit de urgență
Fetiță româncă de 12 ani, vândută de părinții în Spania pe 3.000 de euro. Autoritățile au intervenit de urgență

O femeie, mama unei fetițe de 12 ani, și tatăl vitreg al minorei, ambii membri ai unui clan din România, au fost arestați în Spania, fiind acuzați că au încercat să își vândă copilul.

Citește și: Ce pensie poți încasa dacă ai muncit 35 de ani în Spania. Condițiile obligatorii de pensionare

Fetiță româncă de 12 ani, vândută de părinții în Spania pe 3.000 de euro

Anchetarea acestui caz șocant a început în ianuarie, după ce Garda Civilă a aflat că mai mulți copii din oraș s-ar afla într-o situație gravă. Oamenii legii au primit informații potrivit cărora o fată s-a plâns că nu mai vrea să stea cu mama ei pentru că o agresează fizic constant.

Polițiștii au menținut legătura cu cercul social al minorei și cu școala la care învăța, aflând că nu a mai mers la ore și că mama și tatăl ei vitreg au cerut scoaterea ei din registru pentru că, susțineau ei, plecase din localitate. Fata le mai spusese celor din anturaj și că părinții ei voiau să o căsătorească în schimbul a 3.000 de euro.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit într-unul dintre buzunarele tatălui vitreg al fetei 3.800 de euro. El a susținut că a câștigat banii pentru că a mers la cules de măsline, însă autoritățile au descoperit că minte. Oamenii legii mai aflaseră că minora a fost trimisă la o locuință din Baza, orașul Granada, astfel că au mers acolo pentru a o recupera. Din fericire, aceasta a fost găsitp nevătămată. Fata fusese dusă de părinți la casa unei rude pentru a sta ascunsă.

Atât femeia, cât și bărbatul, au fost arestați la Malagón, Ciudad Real, Spania. După arestarea părinților ei, minora a intrat sub protecția Asistenței Sociale.

Citește și: Dușmănie dusă la extrem între doi români din Spania! După ce Gheorghe l-a călcat pe vecinul Ion cu mașina, i-a mai dat și o mamă de bătaie