Fetiţa româncă împuşcată în Roma riscă să paralizeze. Preşedintele ţării spune că Italia nu poate fi asemănată cu Vestul Sălbatic

Fetița româncă împușcată la Roma ar putea rămâne paralizată pe viață din cauza leziunilor grave provocate cu un pistol cu aer comprimat. Cerasela, fetiţa de numai 1 an, este încă în spital, după ce a fost operată la coloana vertebrală.

RomaniaTV.net
27 iul. 2018, 08:32
Fetiţa româncă împuşcată în Roma riscă să paralizeze. Preşedintele ţării spune că Italia nu poate fi asemănată cu Vestul Sălbatic

Fetița româncă împușcată la Roma ar putea rămâne paralizată pe viață din cauza leziunilor grave provocate cu un pistol cu aer comprimat. Cerasela, copila de un an, este încă internată la spital, după ce a fost operată la coloana vertebrală. Între timp, valul de xenofobie ia amploare la Roma.

Cazul a stârnit multe polemici în Italia. Președintele Sergio Mattarella a condamnat în termeni duri împușcarea fetiței. „Italia nu se poate asemăna cu Vestul Sălbatic, unde un bărbat cumpără o armă şi trage cu ea de la balcon, rănind o fetiţă de un an, distrugându-i sănătatea şi viitorul. Este un act barbar şi trebuie să genereze indignare”, a declarat Mattarella în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul prezidenţial Quirinal din Roma.

Marco Arezio, un fost angajat al Senatului italian, a recunoscut că a tras cu un pistol de aer comprimat de pe balconul casei sale, dar susţine că a împuşcat-o din greşeală pe fetiţa de origine romă.